Top 5: recepten met vijgen
Mariëlle van Stek

Top 5: recepten met vijgen

zondag 28 mei 2017
Vijgen zijn mijn favoriete fruitsoort om mee te koken.  Het is de perfecte zoete toevoeging aan je hartige gerechten, zonder dat de balans tussen de smaken verdwijnt. Hierbij mijn top 5 recepten met vijgen om je inspiratie te geven!

Pasta met spruitjes, vijgen en gorgonzola
‘Wat een combinatie’ was het eerste wat ik dacht toen ik dit gerecht zag. Een reden temeer om het te maken. Voor spruitjes kies ik zelden, maar ik was inmiddels volledig overtuigd van de ongekende kracht van vijgen om alles lekker te maken, dus vol goede moed ging ik aan de slag. En met succes! Het resultaat was een vernieuwend, verrassend topgerecht dat al je smaakpapillen op scherp zet en je verstelt doet staan. Echt proberen!

 

Vijgencarpaccio
Dit gerecht verdient een schoonheidsprijs! En daarnaast ben ik altijd dol op creaties die een bekende naam een nieuwe betekenis geven. Want wie denkt er nog aan rundercarpaccio als je deze vijgenvariatie hebt gezien? Een smaakvol plaatje op een bord.

 

 

Groene vijgensmoothie
Zoals zoveel veggies en vegans ben ik dol op groene smoothies. Gezond, lekker, light en in dit geval een enorme ‘energizer’. Deze groene vijgensmoothie is ideaal als snel en handig take-away ontbijt of als krachtig tussendoortje na een sportprestatie. Een echte opkikker om de rest van je dag aan te kunnen.

 

 

Spaanse keuken: tartelette Idiazabal
Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor Tartelette Idiazabal, een hartig taartje van gerookte boerenschapenkaas met verse vijgen, tijm en rode uien compote.

 

Zoete aardappel met vijgen uit de oven
Echt comfortfood voor een ontspannen avondje op de bank of na een lange druilerige werkdag. Het is heel eenvoudig, weinig voorbereidingstijd, snel klaar en ook nog eens enorm lekker en light. Een maaltijd om jezelf en je buik blij te maken.

 

 

Kook jij vaak met vijgen? Wat is jouw favoriete recept? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Kan ik een partnership met uw organisatie aangaan?

12:08 19 januari 2024

Beste Korstiaan, Zou u uw vraag willen sturen naar dehippevegetarier@gmail.com ? Dan helpen we u daar veder! :-) Groetjes, Daniëlle

12:08 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.