

We hoeven niet de hele wereld af te reizen om de heerlijke smaken uit andere keukens te ontdekken. Soms kunnen we gewoon onze eigen keuken gebruiken als ons culinaire speelterrein. Met deze verzameling recepten hoef je je niet langer te beperken tot de Nederlandse smaken. Probeer ze allemaal en laat ons weten wat jouw favoriet is. Lees snel verder.
Vlaamse frites
Onze Zuiderburen staan natuurlijk bekend om de frietjes met dikke klodders mayonnaise. Maar heb je al eens Vlaamse friet met abdijstoof geprobeerd? Het is eigenlijk een soort stoofpot, maar dan met bier als ingrediënt! Nu is deze in België niet overal vegetarisch te krijgen, dus kun jij met dit recept thuis aan de slag. We maken het een abdijstoof van jackfruit en wortel.
- 27 August 2024
Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel
Onze Zuiderburen staan bekend om hun heerlijke abijdstoof gerechten
- Karlijn Swaen
Duitse apfelstrudel
Een zeer bekend toetje van onze Oosterburen is toch wel de apfelstrudel. Waarschijnlijk heb je dit vast al eens gegeten, maar heb je het al eens zelf gemaakt? De apfelstrudel is een traditioneel dessert dat bekend staat om zijn heerlijke combinatie van dunne laagjes deeg gevuld met warme appels, rozijnen en kaneel. Het wordt vaak geserveerd met een topping van poedersuiker en een bolletje vanille-ijs, wat zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en knapperig.
- 25 April 2019
De Duitse keuken: apfelstrudel
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens
- Daniëlle van Kampen
Franse soufflés
We zakken iets verder naar beneden, waar we nog zo'n karakteristiek dessert tegenkomen: Franse soufflés. Gemaakt met een luchtig beslag van opgeklopte eiwitten en een rijke vulling, kunnen soufflés zowel zoet als hartig zijn. Met dit recept kun je thuis aan de slag om een hartige versie van dit dessert te maken. We kunnen je verzekeren dat je waarschijnlijk de 15 minuten oventijd zult doorbrengen met het bewonderen van hoe deze soufflés rijzen. Ga jij dit recept proberen?
- 31 July 2024
Hartige Franse soufflés
De Franse keuken behoort absoluut onder onze favorieten
- Karlijn Swaen
Spaanse tortilla
Spanje staat bekend om het land van heerlijke gerechten. Maar wist jij al dat je deze heel makkelijk kunt maken met het gemak van jouw eigen keuken? Want laten we eerlijk zijn, er is niks fijner als koken in je eigen keuken. Met je eigen spullen. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor een Spaanse tortilla, helemaal vegan. Met aardappelen, spinazie en rode ui.
- 21 January 2025
Vegan Spaanse tortilla met spinazie en rode ui
Gisteren deelden wij al een recept voor typisch Spaanse vegetarische tapas, met onder andere patatas bravas
- Suzanne Harlaar
Spaanse sinaasappelcrème
Nog iets waar Spanje om bekend staat: sinaasappels. Vooral in de stad Valencia en de omringende regio zijn talloze sinaasappelbomen te vinden. De zoete, sappige en verfrissende smaak maakt deze vrucht een van onze favorieten. Probeer eens dit recept voor 'crema de naranja', oftewel sinaasappelcrème.

- 13 April 2024
Zoet & fris: Spaanse sinaasappelcrème
Zeg je Spanje, dan zeg je sinaasappels
- Karlijn Swaen
Italiaanse pasta
Italië is toch wel één van onze favoriete landen, helemaal vanwege de fantastische keuken. In Nederland zijn we gewend om veel ingrediënten toe te voegen aan onze pastaracepten, maar in Italië houden ze dit vaak meer simpel. Bijvoorbeeld dit recept, voor een spaghetti Aglio e Olio met Peperoncino. Een simpel recept, waar je absoluut niet inlevert op smaak.
- 16 January 2025
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino is een Italiaans gerecht uit de stad Napels
- Vince Fajardo
Mexicaanse arepa's
Iets wat misschien een stuk minder bekend is in Nederland, zijn Mexicaanse arepa's. Het zijn ronde platte broodjes, gemaakt van voorgekookt maismeel. Vaak worden deze arepa's gevuld met bonen, groenten, kaas en de welbekende salsa. Probeer het zelf eens met onderstaand recept.
- 20 January 2023
Arepa's met Mexicaanse bonenmix en tomatensalsa
Afwisselen tussen wereldkeukens is iets wat wij graag doen
- Isabel Schep
Thaise Tom Kha soep
Tom Kha soep is de vegetarische versie van de oorspronkelijke Tom Kha Kai met kip. Het is afkomstig uit Thailand, waar "Tom" in het Thais staat voor soep en "Kha" voor kokosmelk. De toevoeging van citroengras, gember en rode peper geeft de soep zijn pittige en smaakvolle karakter. Dankzij de kokosmelk heeft de soep een romige textuur, maar blijft toch licht en verfrissend.
- 11 November 2017
Vegetarische Tom Kha soep
Tom Kha soep is de vegetarische variant van de originele Tom Kha Kai met kip
- Chantal Meijer
Indische gado gado
Gado gado is een traditioneel Indonesisch gerecht dat bestaat uit een kleurrijke mix van gestoomde of geblancheerde groenten, zoals kool, sperziebonen, taugé en aardappelen, geserveerd met een pindasaus. Het recept voor een gado gado hieronder is licht, gezond en súper lekker! Uiteraard vinden wij het leuk om onze recepten te maken met een twist. Klik snel verder.
- 12 September 2023
Indonesische gado gado met een twist
Heb jij trek in een gezonde en lekkere maaltijd vanavond
- Karlijn Swaen
Koreaanse kimchi-pannenkoeken
Gefermenteerd eten is helemaal hot, en dan vooral kimchi. Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen en zijn kant-en-klare potten kimchi gewoon te koop bij jouw supermarkt. Maar wat maken we daar nu mee? Probeer eens dit recept voor een kimchi-pannenkoek met een frisse komkommersalade!
- 13 September 2023
Kimchi-pannenkoeken met komkommersalade
We love kimchi
- Karlijn Swaen
Heb jij nog een ander favoriet wereldgerecht?
Laat het ons dan weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.