Top 5: recepten met asperges
Mariëlle van Stek

Top 5: recepten met asperges

zondag 29 januari 2017
Dit witte goud is niet voor niets één van de beste groenten geweest in 2016. Asperges zijn een echte traktatie waar vele mensen van genieten wanneer het weer het seizoen is. Vaak wordt dit traditioneel gegeten, maar je kan er vele kanten mee op! Ook de groene variant kan je maar al te goed in verschillende gerechten gebruiken. Om je wat ideeën te geven, hierbij mijn top 5!

Spaghetti van asperge

Op 16 maart hebben wij in tijdens de warming-up van het aspergeseizoen in restaurant Bolenius, (hier zijn we al eens eerder geweest, lees er hier meer over), al mogen genieten van de eerste asperges, die helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam gebracht zijn door middel van een foodtruck, hoe leuk! Hier schreven we eerder een stukje over. Omdat we jullie niet allemaal mee konden nemen naar dit event, maar wel een indruk willen geven van hoe het was, delen we graag één van de recepten. Net even anders dan de klassieke bereiding, maar ook heel erg lekker: spaghetti van asperge. Dit gerecht is een signature dish van Luc Kusters, één van de oprichters van Dutch Cuisine, een beweging die als doel heeft om de Nederlandse Keuken op de kaart te zetten. En wat is er nou meer Hollands dan Limburgse asperges? Wij zijn in ieder geval heel blij dat we weer kunnen genieten van het ‘witte goud’.

 

Vega sushi: Maki met groene tempura-asperges
Een simpele, maar zeer smakelijke sushi. Een traditionele Maki met een heerlijke gefrituurde groene asperge in Tempura beslag. Ook voor niet-vegetariërs is deze Maki asperge de moeite waard om te proberen. Het is trouwens ook erg lekker om de Tempura asperges te combineren met andere ingrediënten of om ze gewoon zo te eten.

 

 

Open lente-lasagna met doperwten, asperges en dille
Deze open lente-lasagne vond ik onlangs in een tijdschrift en ik was op slag verliefd! Een kunstwerk op een bord: zo groen, zo vers en zo zomers! Ik moest hem maken. Normaal ben ik niet zo’n fan van de roomsausjes, maar bij deze pure lasagne is het de kers op de taart. Je kan natuurlijk experimenteren met een Griekse yoghurt of kwarkvariant… Zomers genieten!

 

 

Lente salade met asperges en aardbeien
Deze frisse lente salade maakt het zomerse gevoel helemaal compleet! De combinatie van frisse groene asperges met zoete aardbeien, zachte doperwten en pittige radijsjes is fantastisch. Samen met de boekweitkorrels is het een heerlijke lichte avondmaaltijd of rijke lunch.

 

 

 

Gepocheerd ei met avocado en asperges
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag: gepocheerd ei met avocado en groene asperges. Omdat een perfect gepocheerd ei een traktatie op zich is!

 

 

Heb jij één van deze gerechten klaargemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.