Print Friendly, PDF & Email

Zoete aardappel is een hele fijne groente die goed vult, een hele lekkere smaak heeft en je ideaal kan combineren met andere producten! Om je wat inspiratie te geven van welke kanten je er mee op kan, hierbij mijn top 5 van recepten met zoete aardappel!

4 x toast van zoete aardappel
Toen wij (Geert en Iris, van People Like You and Me) met dit recept gingen experimenteren, hadden wij geen idee hoe lekker zoete aardappeltoast wel niet is. Super lekker alternatief voor brood, gezond en nog warm als je ze direct opeet! We verwerken zoete aardappel wel vaker in receptjes, maar deze toepassing verraste ons. Je hoeft de zoete aardappels namelijk helemaal niet te koken of bakken, dus zoete aardappeltoast is makkelijk en snel gemaakt. En we geven toe, dat maakt het natuurlijk extra leuk!

 

Bulgur met geroosterde zoete aardappel, avocado en geitenkaas
Bij De Hippe Vegetariër houden wij van salades. Het liefst zo rijk gevuld mogelijk! Deze maaltijdsalade is hier een heel goed voorbeeld van. Boordevol met gezonde en vullende ingrediënten zoals bulgur, geitenkaas, avocado, broccoli, tomaatjes en zoete aardappel. Toppers die het eigenlijk in iedere salade fantastisch doen.

 

 

Stamppot van zoete aardappel met falafel
ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Ik probeer hier zeker elke week een goede portie vitamines te scoren! Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenaresse Liset het leuk vond om eens in de maand een echt ROOTS-recept op De Hippe Vegetariër te delen. Altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag een heerlijk zoete aardappel stamppotje naar hun recept! Heerlijk om mee op te warmen na een lange winterse dag. Geniet!

 

 

3 x mini quiche zonder ei
Vorige maand schreven we een artikel over V-EGGIE, een nieuwe ei-vervanger die we onlangs ontdekten. Dat deze werkt als een echt ei bleek wel met deze ultieme test: drie mini quiches zonder ei! Met heel veel vulling-inspiratie. Wat dacht je van een witlof-blauwe kaas vulling, een zoete aardappel-geitenkaas vulling of een spinazie-ricotta vulling? Mmm…

 

 

Zoete aardappel met vijgen uit de oven
Echt comfortfood voor een ontspannen avondje op de bank of na een lange druilerige werkdag. Het is heel eenvoudig, weinig voorbereidingstijd, snel klaar en ook nog eens enorm lekker en light. Een maaltijd om jezelf en je buik blij te maken.

 

 

Wat is jouw favoriete gerecht met zoete aardappel? Of heb je één van deze recepten klaar gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram!

Summary
Top 5: recepten met zoete aardappel
Article Name
Top 5: recepten met zoete aardappel
Description
Zoete aardappel is een hele fijne groente die goed vult, een hele lekkere smaak heeft en je ideaal kan combineren met andere producten! Om je wat inspiratie te geven van welke kanten je er mee op kan, hierbij mijn top 5 van recepten met zoete aardappel!
Author