Future Food Days

Future Food Days 2024

De aankomende twee weken staan bij ons in het teken van Future Food Days. Door vegetarisch te eten maken we al dagelijks groene keuzes, maar we duiken deze weken ook meer in het ‘Future of Food’. Deze periode draait om bewuste keuzes die bijdragen aan een betere wereld – en dat begint bij wat we eten.

We vieren samen belangrijke momenten zoals Wereld Vegetarisme Dag (1 oktober), Eet Geen Dierendag (4 oktober) en sluiten af met World Food Day (16 oktober). Tijdens deze 16 dagen delen we inspirerende artikelen en tips die je helpen bewuster te eten en na te denken over de grote voedselvraagstukken van vandaag. Maar we hebben natuurlijk ook wat nieuwe recepten voor jullie klaar staan!

Doe je mee? Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst, één hap tegelijk!

  • Biologische groenten – wat maakt het verschil?
    • 08 October 2024

    Biologische groenten – wat maakt het verschil?

    Het is een feit dat groenten gezond zijn

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Verspillingsvrije noedels met broccoli
    • 06 October 2024

    Verspillingsvrije noedels met broccoli

    Wist jij dat je de stam van een broccoli heel goed kan gebruiken in gerechten en het dus niet hoeft weg te gooien

    • Karlijn Swaen
    Recept bekijken
  • De voordelen van duurzame olijfolie
    • 15 October 2024

    De voordelen van duurzame olijfolie

    Olijfolie

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Waarom vegetarisch eten goed is voor jou en de planeet
    • 01 October 2024

    Waarom vegetarisch eten goed is voor jou en de planeet

    Het is vandaag Wereld Vegetarisme Dag – hét moment om stil te staan bij waarom veggie eten geweldig is voor jou én de planeet

    • Isabel Boerdam
    Artikel bekijken
  • Duurzaam eten: 6 tips om vandaag nog te starten
    • 10 October 2024

    Duurzaam eten: 6 tips om vandaag nog te starten

    Er is een wereld van mogelijkheden als het gaat om duurzaam eten, en een deel van de oplossing bevindt zich gewoon aan het einde van onze vork

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Pasta met aubergine en pittige tomatensaus
    • 01 October 2024

    Pasta met aubergine en pittige tomatensaus

    Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel op zoek naar een super smaakvol gerecht

    • Karlijn Swaen
    Recept bekijken
  • 3 x smaaktest: Welke Protein Bites van Vivera is onze favoriet?
    • 04 October 2024

    3 x smaaktest: Welke Protein Bites van Vivera is onze favoriet?

    Het is vandaag Dierendag en op een dag als vandaag vinden wij het nog belangrijker om geen dierlijke producten te eten

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Past het eten van vlees nog wel in een toekomstbestendig eetpatroon?
    • 02 October 2024

    Past het eten van vlees nog wel in een toekomstbestendig eetpatroon?

    Ah, vlees

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Kan de wereldbevolking 100% biologisch gevoed worden?
    • 05 October 2024

    Kan de wereldbevolking 100% biologisch gevoed worden?

    Het klinkt als een droom voor veel mensen: een wereld waarin al ons voedsel biologisch is

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Feit of fabel: Zijn pesticiden op groente & fruit schadelijk voor onze gezondheid?
    • 03 October 2024

    Feit of fabel: Zijn pesticiden op groente & fruit schadelijk voor onze gezondheid?

    Stel je voor: je bijt in een appel, vol van smaak en, je denkt, ook vol vitamientjes

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Eet Geen Dierendag: Waarom deze dag belangrijk is voor dieren
    • 04 October 2024

    Eet Geen Dierendag: Waarom deze dag belangrijk is voor dieren

    Vandaag vieren we Eet Geen Dierendag

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • De impact van wereldwijde voedselproductie op klimaatverandering
    • 07 October 2024

    De impact van wereldwijde voedselproductie op klimaatverandering

    Laten we eerlijk zijn: jij, als bewuste vegetariër, zit eigenlijk hartstikke goed

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Is biologisch altijd beter voor het milieu?
    • 08 October 2024

    Is biologisch altijd beter voor het milieu?

    Ah, biologisch eten

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • De verborgen watervoetafdruk van je voedsel
    • 09 October 2024

    De verborgen watervoetafdruk van je voedsel

    Wanneer jij aan het genieten bent van jouw heerlijk bereide avondeten, besef jij je misschien niet dat er liters water schuilgaan achter dat eten

    • Isabel Boerdam
    Artikel bekijken
  • Hoe jouw voedselkeuzes bijdragen aan een ecologische samenleving
    • 12 October 2024

    Hoe jouw voedselkeuzes bijdragen aan een ecologische samenleving

    Overal in Nederland vind je boeren en tuinders die volledig ecologisch werken

    • Nadine Maarhuis
    Artikel bekijken
  • Eetbaar of onbetaalbaar? De toekomst van voedselprijzen
    • 06 October 2024

    Eetbaar of onbetaalbaar? De toekomst van voedselprijzen

    Heb je je weleens afgevraagd waarom de prijzen van voedsel blijven stijgen

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Wat is klimaatvriendelijk eten en hoe kan jij daaraan bijdragen?
    • 12 October 2024

    Wat is klimaatvriendelijk eten en hoe kan jij daaraan bijdragen?

    Als trouwe lezer van ons platform ben je waarschijnlijk al goed op de hoogte van de voordelen van een vegetarisch of veganistisch dieet voor het milieu

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • Chocolade in transitie: Van een zoete verslaving naar gezond genieten
    • 14 October 2024

    Chocolade in transitie: Van een zoete verslaving naar gezond genieten

    We zijn allemaal gek op chocolade, toch

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken
  • World Food Day 2024: samen op weg naar een voedzame toekomst
    • 16 October 2024

    World Food Day 2024: samen op weg naar een voedzame toekomst

    Elk jaar op 16 oktober vieren we World Food Day

    • Karlijn Swaen
    Artikel bekijken