Print Friendly, PDF & Email

Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het tussengerecht. Het voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert deelde eerder al deze maand! 

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

Broodplank

  • 1 zuurdesembol naturel
  • 1 plat schaaltje met olijfolie om te dippen*
  • 1 klein schaaltje met grof zeezout*

Kruidenboter

  • 100 gram roomboter
  • 1 citroen (rasp van de schil + 2 eetlepels sap)
  • 5 gram verse munt
  • 5 gram platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel zeezout*

Kaasstengels

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 10 gram verse rozemarijn
  • 50 gram gerijpte kaas
  • 1 ei

1. Bereiding de dag van te voren (25 min + 2 uur opstijven)
Kruidenboter
– Laat de boter op kamertemperatuur komen.
– Rasp alle schil van de citroenen en pers de eetlepels citroensap uit. Pluk de blaadjes van de munt en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook en pers fijn.
– Doe de roomboter in een kom, doe de citroenrasp, eetlepels citroensap, de verse munt, peterselie, knoflook en zeezout erbij en meng alles met een vork. Proef en voeg eventueel wat extra zout of knoflook toe.
– Schep de gemengde boter op een strook plasticfolie, rol de boter erin, draai de zijkanten dicht, zodat er een rol ontstaat (als een grote toffee). Doe de rol boter in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.

2. Bereiding op de dag zelf (20 min + 15 min bakken)
Kaasstengels
– Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Pluk de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Rasp de gerijpte kaas. Klop de eieren los.
– Rol het bladerdeeg uit en snijd stroken van circa 2 x 20 centimeter. Zorg dat je voor alle gasten 2 stroken maakt. Leg deze stroken op een met bakpapier bedekte bakplaat. Klop de eieren los en smeer de stroken bladerdeeg in met ei.
– Strooi de rozemarijn over de stroken bladerdeeg en zorg dat deze blijft plakken. Strooi ook de helft van de geraspte kaas eroverheen.
– Draai een twist van de bladerdeegstroken door beide einden in tegengestelde richting te draaien. Strooi de rest van de kaas over de stengels.
– Doe ze in de oven en bak in 15 minuten goudbruin en krokant. Laat de oven aan staan voor het brood.
Brood
Verhoog de temperatuur van de oven naar 210 graden en bak de zuurdesembollen af in circa 14 minuten. Laat afkoelen en snijd daarna doormidden en in mooi plakken.

3. Serveren á la minute (5 min)
– Kies een mooie plank en leg daar het gesneden brood op.
– Doe olijfolie en grof zeezout in een klein schaaltje en zet op de plank.
– Haal de kruidenboter uit de plasticfolie en snijd in plakken. Leg op de plank.
– Leg de krokante kaasstengels op de plank.

Benieuwd wat er nog meer in de kerstbox zit?
Tadaaaaa! Dit is jouw vegetarische kerstmenu:

  • OP TAFEL
    Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels
  • VOOR
    Rode bieten-appelcarpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten
    Dit recept vind je hier!
  • TUSSEN
    Paddenstoelencappuccino met eekhoorntjesbrood en geitenkaasroom
    Dit recept vind je hier!
  • HOOFD
    Vegetarische Wellington met pompoen, rode ui, cranberrys en pecannoten
    Dit recept vind je hier!
  • DESSERT
    Tiramisu van vanille-hangop met speculoos, amaretto en gekaramelliseerde peer
    Dit recept vind je hier!

Wil jij dit menu kant-en-klaar thuis bezorgd krijgen?
Jouw volledige 4-gangen vegetarische kerstdiner is te bestellen vanaf 99 euro voor 4 personen. Dit loopt als volgt op voor meer personen:

  • 4 personen: 99 euro
  • 6 personen: 129 euro
  • 8 personen: 159 euro
  • 10 personen: 189 euro
  • 12 personen: 219 euro

Het wijnpakket met totaal 6 flessen wijn kost 45 euro per pakket.

Geniet van een vegetarische kerst! En laat ons alsjeblieft allemaal weten wat jullie van ons kerstmenu vonden! Wij kijken natuurlijk enorm uit naar allemaal kerstige foto’s op Facebook en Instagram met #kerstbox #willemdrees #dehippevegetarier ALVAST EEN FIJNE KERST!

Summary
recipe image
Recipe Name
KERST: Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!