Wist je dat de Airfryer ook heel geschikt is voor dagelijks gebruik? Gerechten maken in de Airfryer is namelijk niet alleen heel eenvoudig, maar ook tot 1,5 keer sneller dan bereiding in de oven. Deze snelle melanzane zet je binnen dertig minuten op tafel!
Airfryer: snelle maaltijden voor iedere dag
Wij zijn dolblij met onze Philips Premium Airfryer XXL en ontdekken nog steeds nieuwe manieren om deze alleskunner te gebruiken. Dit jaar inspireren we je met snelle avondmaaltijden uit de Airfryer die binnen 20 minuten op tafel staan! Zo maakten wij eerder dit jaar een traybake, shakshuka, een Zomerse salade, een falafel bowl en een Mexicaanse tortillataart. Vandaag is het tijd voor een snelle melanzane!
Airfryer: snelle maaltijden voor iedere dag
Wij zijn dolblij met onze Philips Premium Airfryer XXL en ontdekken nog steeds nieuwe manieren om deze alleskunner te gebruiken. Dit jaar inspireren we je met snelle avondmaaltijden uit de Airfryer die binnen 20 minuten op tafel staan! Zo maakten wij eerder dit jaar een traybake, shakshuka, een Zomerse salade, een falafel bowl en een Mexicaanse tortillataart. Vandaag is het tijd voor een snelle melanzane!
Ingrediënten
voor 2 personen
1 aubergine
300 g geroosterde paprika in pot
400 g tomatenblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
125 g mozzarella
25 g Parmezaanse kaas
25 g panko
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken en strooi hier zout over, zet 10 minuten apart. Verdeel de aubergine plakken over het mandje van de Airfryer en rooster ze 10 minuten op 200 °C.
- Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig begint te worden. Voeg tomatenblokjes, tijm en oregano toe aan de pan, roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de aubergineplakken uit de Airfryer, snijd de mozzarella in plakken en meng de Parmezaanse kaas en panko door elkaar in een kom.
- Plaats de Bakmeester Set in het Airfryer mandje en schep hier een grote lepel tomatensaus in. Leg hier vier grote plakken aubergine op, gevolgd door een reep gegrilde paprika en daarna een plak mozzarella. Herhaal deze stap totdat de aubergine, paprika en mozzarella op zijn. Verdeel tot slot het panko-Parmezaanmengsel over de bovenste laag en bak 12 minuten in de Airfryer totdat de mozzarella gesmolten is en het panko-Parmezaanmengel krokant en goudbruin van kleur is.
- Serveer twee stapeltjes van de melanzane per persoon zodra deze uit de Airfryer komen.
Smakelijk!
Heb jij dit Airfryer recept gemaakt? Of heb je toffe tips voor de Airfryer? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!
3 Reacties
Kan dit ook in een normale oven?
11:42 19 januari 2024Hi Marijke, Dit kan zeker in een normale oven! Verwarm de oven dan voor op 175 °C en bak de melanzane in ca. 30 minuten gaar! Kleine tip: In dit recept gaan de aubergine plakken in de airfryer. Wanneer je een oven gebruikt, bak ze dan lekker in de koekenpan! Scheelt een hoop tijd. Eet smakelijk! Liefs, Karlijn
11:42 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
In jullie nieuwsbrief staat een recept voor Melanzane met aubergine en parmezaanse kaas. Helaas wordt niet vermeldt dat de Parmigiano Reggiano volgens EU richtlijnen alleen dierlijk stremsel mag bevatten. Met vriendelijke groeten, Inge Jager
11:42 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Jullie naam voor het gerecht vind ik wel raar; melenzane is het Italiaanse woord voor aubergine, dus melenzane maken kan niet. In het Italiaans is het melenzane alla parmigiane; dus aubergines met parmezaanse kaas!!
11:42 19 januari 2024Hi Hilde, goed dat je dit zegt! En scherp van je inderdaad, daar heb je helemaal gelijk in! Fijn dat je mee denkt :)
11:42 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.