Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegan falafel van Lidl!

Lidl vegan falafel
Zoals beloofd doen we de komende tijd onze boodschappen bij veel verschillende winkels om nieuwe vega assortimenten te ontdekken. Deze supermarkt safari leidt tot hele mooie vondsten zoals de gerookte tofu van de Jumbo en het vegan erwten gehakt van EkoPlaza. Vandaag maakte ik een tripje naar de Lidl. Het vegetarische assortiment van de Lidl heeft namelijk een enorme opmars gemaakt en dat is ons niet onopgemerkt gebleven. Zo testten wij laatst de vegetarische bitterballen, klik hier voor de uitkomst! Het gehele vega schap is bij de Lidl super betaalbaar waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Zo zag ik bijvoorbeeld vega braadworsten voor €1,99! Wel zijn deze, net als veel vleesvervanger van de Lidl, erg rijk aan zout. Daarom koos ik vandaag voor de falafel.

Smaak, structuur en toepassing
De vegan falafel van Lidl is een fijne vleesvervanger die makkelijk te bereiden is. In de verpakking die je koopt voor nog geen €1,50 zitten een heleboel balletjes (200 gram). Ik kon hier in mijn eentje twee keer mijn volkoren pita broodjes mee vullen en had hieraan ruim voldoende voor de avondmaaltijd. Dit is dus zeker een aanrader als je even wilt besparen! De smaak is ook helemaal prima en precies wat je van falafel kunt verwachten. Ik vond hem een beetje aan de droge kant, maar dat is dan ook omdat hij voor wel 74% bestaat uit kikkererwten en laag is in vet. Met een heerlijk zelfgemaakt yoghurt-knoflooksausje is dat zo gefixt! Ook zitten er geen vreemde E-nummers of smaakversterkers in én is er extra vitamine B12 aan toegevoegd. Zo is deze falafel gezond en een goede aanvulling voor veganisten. Het enige minpuntje is dat er nog steeds wel veel zout in zit (1,4 gram per 100 gram), maar daar kan je wel rekening mee houden in de rest van de maaltijd. Al met al ben ik heel tevreden over deze vegan falafel van de Lidl, en ik zal hier zeker vaker een stukje voor omfietsen!

Voedingswaarden
De vegan falafel van Lidl is gemaakt van kikkererwten (74%), raapzaadolie, tarwebloem, spinazie, specerijen (komijn, koriander, peper), uit, peterselie, knoflook, zout, voedingszuur, citroenzuur, conserveermiddel, sorbinezuur, ijzergloconaat, vitamine B12 

Lidl vegan falafel: 6,9
Voor de veganisten: Yess! De Lidl vegan falafel bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas.. De Lidl vegan falafel bevat gluten, een No-go dus!

Lidl vegan falafel – €1,49 – verkrijgbaar bij de Lidl

Heb jij de Lidl vegan falafel al geprobeerd? Of een andere vleesvervanger van Lidl? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Getest: vegan falafel van Lidl
Article Name
Getest: vegan falafel van Lidl
Description
Regelmatig testen we vleesvervangers van verschillende winkels en merken. Vandaag proeven we de vegan falafel van de Lidl. Lees hier wat wij ervan vonden!
Author