Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de gerookte tofu van Veggie Chef!

Veggie Chef gerookte tofu
Omdat wij vaak reviews schrijven over vegetarische producten die bij de Albert Heijn te vinden zijn, zullen we de komende tijd wat vaker proberen om ook andere supermarkten aan bod te laten komen. Er zijn namelijk een heleboel winkels met een steeds uitgebreider vegetarisch assortiment, en de Jumbo is daar één van! Veggie Chef is het vegetarische merk van de Jumbo, met een heleboel mooie producten. Eerder schreven wij al over de pompoen-wortel balletjes, filet americain en de vegetarische braadworstjes. Vooral over die laatste waren wij op de redactie erg enthousiast, vandaar dat wij meer van dit merk wilden proberen. De gewone tofu van dit merk is erg fijn om zelf te kruiden, maar voor dit artikel wilde ik gaan voor een kant-en-klaar product met iets meer smaak: de gerookte versie.

Smaak, structuur en toepassing
Qua smaak vind ik dit zeker een lekkere vleesvervanger voor af en toe. Het heeft de structuur van tofu, maar je hoeft hem niet meer zelf te kruiden. Je kunt de tofu verwerken in een hoofdgerecht of bowl, of het bijvoorbeeld net als halloumi eten op een broodje. Zelf heb ik hem door de helft gesneden, zodat je twee dunnere plakken overhoud. Hier heb ik mijn standaard lunch mee belegd: twee plakjes roggebrood met zelfgemaakte hummus en ontkiemde zaden. De Veggie Chef gerookte tofu is zeker een goede manier om een gerechtje een keer wat meer smaak te geven. De tofu is laag in zout (0,9 gram per 100 gram) ten opzichte van veel andere vleesvervangers en de richtlijn van minder dan 1,1 gram volgens het Voedingscentrum. Er zit wel een E-nummer in verwerkt, namelijk calciumsulfaat (E516). Dit is een verstevigingsmiddel en staat in de lijst van E-nummers tussen de schadelijke en gezonde stofjes in. De toegevoegde rook is wat deze tofu zijn smaak geeft. Rookaroma wordt gemaakt door houtsnippers te verhitten. Het condens van de rookwolk wordt ‘gevangen’. Dit wordt pure smoke genoemd en is compleet onschadelijk. Nog twee pluspunten van deze vleesvervanger: de Veggie Chef gerookte tofu is zowel geschikt voor mensen met een veganistisch als een glutenvrij dieet!

Voedingswaarden
De Veggie Chef gerookte tofu is gemaakt van sojabonen (61%), water, zeezout, stabilisator: E516, rook

Cijfer Veggie Chef gerookte tofu: 7
Voor de veganist: Yess! De Veggie Chef gerookte tofu is vegan, een go dus!
Voor de glutenallergie: Yess! De Veggie Chef gerookte tofu bevat geen gluten, een go dus!

Veggie Chef gerookte tofu – €1,69 – verkrijgbaar bij Jumbo.

Heb jij dit vleesalternatief al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Veggie Chef gerookte tofu
Article Name
Vleesvervanger getest: Veggie Chef gerookte tofu
Description
Veggie Chef is het vegetarische huismerk van Jumbo. Vandaag testen wij een van hun vegan producten: de Veggie Chef gerookte tofu!
Author