De favoriete recepten van De Hippe Vegetariër
Lieske van der Waals

De favoriete recepten van De Hippe Vegetariër

zondag 23 mei 2021
Sinds 2013 proberen we je met De Hippe Vegetariër te laten zien hoe lekker en eenvoudig vegetarisch eten kan zijn. Tijd om de balans op te maken, want wat zijn nu eigenlijk de favoriete recepten van De Hippe Vegetariër?

Meer Vega
Door het delen van de lekkerste vega én vegan recepten en met het schrijven van artikelen over vegetarische voeding hopen wij je te inspireren op het gebied van alles wat vegetarisch en een stukje plantaardiger is! Maar wist je dat we naast het blog ook allemaal andere initiatieven hebben om deze boodschap aan zo veel mogelijk mensen te vertellen?

Nog meer vega inspiratie
Inmiddels hebben we niet één, maar twee kookboeken uitgebracht, het De Hippe Vegetariër kookboek en de Vegabijbel, is het eerste e-book Reset in 7 dagen een feit en ontwikkelden we een cursus om je te helpen met vleesminderen, de cursus Meer Vega! Daarnaast is Isabel initiatiefneemster van de enige echte Nationale Week Zonder Vlees, het jaarlijks terugkerende evenement waardoor heel Nederland een week vegetarisch eet! Dat laatste is ons streven en hoewel we er nog niet zijn, krijgen we steeds meer landgenoten mee in onze strijd! De komende tijd hebben wij nog veel meer voor je in petto. Wat dat is, daar kom je vanzelf achter. Maar zoals je van ons gewend bent zijn het stuk voor stuk vega(n) inspiratiebronnen, om je vingers bij af te likken!

Hier zijn ze, onze all-time favoriete recepten:

Zoete puntpaprika van SweetPoint 


De paprika is natuurlijk al langer bekend, maar kennen jullie de puntpaprika al? De zoete puntpaprika van SweetPoint is rijk aan Vitamine C en zit boordevol smaak. Daarnaast hebben zoete puntpaprika's een lange houdbaarheid waardoor ze het hele jaar door beschikbaar zijn en worden ze geteeld zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Zoete puntpaprika's lenen zich voor heel veel verschillende bereidingen, zowel warm of koud! Zoals deze nachoschotel met avocadosaus, YUM!

Nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s met avocadosaus
  • 16 January 2023

Nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s met avocadosaus

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken


Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst 


Poké Bowls zijn overgewaaid vanuit Hawaii en inmiddels kun je ze op verschillende plekken eten of bestellen. Maar wist je dat Poké Bowls zich ook heel goed lenen om thuis te maken? Met de supersnelle kant-en-klare Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst zet je deze binnen een handomdraai op tafel. Serveer met je favoriete toppings op tafel en stel je eigen bowl samen, zo zit ieders favoriete combinatie ertussen! Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst is o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo.

Vegan poké bowl met voorgestoomde Poké Bowl rijst en tempeh
  • 25 November 2017

Vegan poké bowl met voorgestoomde Poké Bowl rijst en tempeh

  • Chantal Meijer
Artikel bekijken


Pulled Oats van Gold&Green


Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland. Het product bestaat slechts uit 5 (!) simpele ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, koudgeperste koolzaadolie en zout. Het zijn allemaal Noordse pure ingrediënten. Dat is niet alleen gezond, maar ook duurzaam! Pulled Oats heeft een neutrale smaak, dus je kunt het heel makkelijk zelf op smaak brengen en toevoegen aan jouw favoriete gerecht! Pulled Oats ligt in de schappen bij Albert Heijn, Deen, een aantal Plus winkels, en is online verkrijgbaar via de Picnic app.

Vegan pastasalade met crunchy Pulled Oats
  • 09 April 2021

Vegan pastasalade met crunchy Pulled Oats

  • Daniëlle van Kampen
Artikel bekijken


Looye Honingtomaten®


Honingtomaten® zijn tros-cherrytomaten met een glanzende rode kleur en een stevige bite. In 2009 is dit ras op de markt gekomen onder de naam Honingtomaten® en je raadt het al, dit heeft alles met de honingzoete smaak te maken. De naam Honingtomaten® is uniek voor de allerbeste tomaten die uit de kassen van Looye Kwekers komen. Wij zijn dol op Honingtomaten® door de honingzoete smaak, een echte smaakexplosie in je mond! Hierdoor kun je met weinig ingrediënten een gerecht bijzonder maken. Honingtomaten® zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en de lokale groenteman, zoek jouw dichtstbijzijnde winkel hier.



Bonduelle Mini Rode Bietenblokjes


Zelf bieten koken en snijden kost redelijk wat tijd en kan voor roze vlekken zorgen! De uitkomst? De kant-en-klare Mini Rode Bietenblokjes van Bonduelle. De rode bietenblokjes worden kort na de oogst gestoomd in het blik, wat de rode bietjes een goede bite en een mooie rode kleur geeft. Daarnaast wordt ook de smaak veel beter behouden dan wanneer je ze zou koken. Mini rode bietenblokjes dus: ideaal om op voorraad te hebben en dit formaat is daarnaast ook heel geschikt om je salade net dat beetje extra groente, kleur en bite te geven. Bonduelle Mini Rode Bietenblokjes zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Plus supermarkt.

Bietensalade met bulgur, walnoten en sinaasappelvinaigrette
  • 12 April 2021

Bietensalade met bulgur, walnoten en sinaasappelvinaigrette

  • Robin Walrecht
Artikel bekijken


Fairtrade Original Thaise gele curry kruidenpasta


Ken jij de kruidenpasta's van Fairtrade Original al? Deze Thaise gele curry kruidenpasta is mild pikant met de kruidige smaak van Thaise kerrie. Wij zijn dol op deze Thaise gele curry kruidenpasta omdat deze alleen plantaardige ingrediënten bevat, zonder kunstmatige toevoegingen! Pepers, citroengras, kurkuma, steranijs en andere specerijen geven deze currypasta een mild pittig accent. Fairtrade Original Thaise gele curry kruidenpasta is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus supermarkt, Coop, DEEN, Dirk, Hoogvliet, Vomar, Boni, Boon's Markt, WAAR en de Wereldwinkel.


Gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten
  • 08 October 2022

Gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten

  • Lauren Kreijger
Artikel bekijken


 

Instagram giveaway!
Om de artikelen en recepten die dagelijks op het blog gepubliceerd worden nog breder onder de aandacht te krijgen, zijn we elke dag met veel plezier op social media kanalen te vinden. Volg jij ons al? Moet je doen, want wij delen er dagelijks vega inspiratie aan de hand van recepten, informatie over voeding en producttips! Bovendien hebben wij zojuist een Instagram mijlpaal bereikt: we hebben inmiddels 50.000 trouwe volgers!

Heb jij onze favoriete recepten al een keer gemaakt? Zit jouw favoriete recept ertussen? We zijn benieuwd! Laat het ons weten via een berichtje op Instagram of Facebook of laat een reactie achter onder deze post!

 

6 Reacties

Nog deze week gaat de nacho schotel er komen, het meeste heb ik ervoor in huis. We hebben ook al een paar keer pulled oats gegeten en zijn er erg tevreden over. Sinds twee jaar eet ik geen vlees meer en mis het niet. Man en kind eten wel vlees maar ja, ik kook, hahaha.

11:38 19 januari 2024

Hi Hanny, Wat leuk om te lezen dat je de nacho schotel gaat maken! Fijn dat de pulled oats bij iedereen in de smaak vallen thuis! ;-) Groetjes, Daniëlle

11:38 19 januari 2024

Top receptjes, waarmee ik zelfs mijn niet- veggi huisgenoten kan bekoren ! Merci

11:38 19 januari 2024

Hi Lien, Wat fijn! Groetjes, Daniëlle

11:38 19 januari 2024

hoi ik heb inderdaad gelukkig al wat van jou gemaakt mamelijk de nachoschotel met puntpaprika,s omdat ik de advocado,s zo heerlijk vind dus deze combinatie helemaal en terecht , was super lekker, groetjes patty

11:38 19 januari 2024

Hi Patty, Wat fijn dat de nachoschotel zo goed in de smaak is gevallen! :-) Groetjes, Daniëlle

11:38 19 januari 2024

Dat recept met de pulled oats lijkt me heerlijk!

11:38 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.