...

2017 wordt het jaar van de flexitariër

door | 10 jan 2017 | Adv, De Hippe Vegetariër, Flexitarisch, Gezondheid, Nieuws, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Wij wisten dat natuurlijk allang… maar 2017 wordt het jaar van de flexitariër! Vegetarisch eten wordt gelukkig steeds normaler, meer mensen kiezen voor een Meatless Monday of een dagje (of paar dagen) geen vlees. Want zeg nou zelf: vegetarisch eten is toch fantastisch!

Flexi-wat?
Flexitariër, denk jij misschien… hebben we er een nieuwe gezondheidshype bij? Nee hoor! Flexitariër is het modewoord voor mensen die flexibel vlees-vis-vegetarisch eten. Kortom, mensen die niet iedere dag vlees willen, maar ook open staan voor de vegetarische keuken. Ik vermoed dat maar weinig mensen zichzelf echt flexitariërs zullen noemen, maar dat geeft niet. De basis is een dagje minder vlees en daar staan wij natuurlijk helemaal achter!

De Hippe Flexitariër
Sommige mensen denken misschien dat ik vanuit De Hippe Vegetariër probeer om iedereen vegetarisch te maken, maar niets is minder waar. Het liefst haal ik met mijn overheerlijke recepten, tips voor goede vleesvervangers en groente-hotspots heel Nederland over een vlees en vis wat vaker te laten staan. Gewoon omdat het minstens net zo lekker is, veel gezonder en goed voor mens, dier en milieu! Kleine moeite toch? En gelukkig voelen de flexitariërs zich ook welkom op mijn blog, want ik merk steeds vaker dat ik lang niet alleen gelezen wordt door vegetariërs. Dat vind ik een groot compliment! Want zijn jullie vleesliefhebbers niet de meeste kritische doelgroep als het gaat om de vega keuken?!

Als Albert Heijn het ziet…
En daarom vond ik dit filmpje ook zo tof om te delen! Want als Albert Heijn de flexitariër uitroept tot een trend, nou… dan is het officieel!

Dit leuke item bewijst maar weer eens dank mede dankzij mooi initiatieven als Just Like Your Mom-catering en De Vegetarische Slager vegetarisch eten dit jaar echt op de kaart staat. Bij iedereen! En of jullie jezelf nu parttime vegetariër, matig vleeseter of flexitariër noemen, ik ben blij met jullie! En jullie zijn allemaal van harte welkom op mijn blog om inspiratie op te doen, je mening te delen en je verhaal te vertellen.

Flexi all the way!

Liefs,
Isabel

Credits foto: Fresh Vegetable Salad van Shutterstock

Summary
2017 wordt het jaar van de flexitariër
Article Name
2017 wordt het jaar van de flexitariër
Description
Wij wisten dat natuurlijk allang… maar 2017 wordt het jaar van de flexitariër! Vegetarisch eten wordt gelukkig steeds normaler, meer mensen kiezen voor een Meatless Monday of een dagje (of paar dagen) geen vlees. Want zeg nou zelf: vegetarisch eten is toch fantastisch!
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt