...

10 jaar aan avontuur: Onze best gelezen wereldgerechten

door | 24 sep 2023 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Wij houden van koken en beperken ons hiermee niet alleen tot de Nederlandse keuken. Al meer dan een decennium lang hebben we ons laten inspireren door smaken van over de hele wereld. Wat begon als een culinair avontuur om onze smaakpapillen te verrassen en onze keukengrenzen te verleggen, is uitgegroeid tot een prachtige verzameling van gerechten die niet alleen onze lezers, maar ook onszelf keer op keer hebben betoverd. Met als kerst op de taart onze eigen ‘De Vega Atlas‘! Terwijl we met trots terugkijken op de afgelopen 10 jaar, delen we vandaag de best gelezen wereldgerechten. Staat jouw favoriet er tussen?

 

Thaise noedelsoep

Op nummer één van dit lijstje staat deze ‘Thaise noedelsoep met knapperige groenten‘. Een makkelijk recept, waar verschillende smaken goed naar voren komen. Door de groente er rauw in te doen blijven ze ontzettend knapperig! Voeg er een ei aan toe om nog net een beetje meer eiwitten binnen te krijgen, maar anders is het gerecht ook nog eens geheel plantaardig!

 

Vegan curry

Met een heerlijke curry zit je altijd wel goed als je het ons vraagt. Het verbaast ons dan ook helemaal niet dat er dit heerlijke recept voor een vegan curry op nummer twee staat: ‘Vegan curry met bloemkool en kikkererwten‘. Het leuke aan dit recept, het wordt gemaakt zonder pakjes of zakjes!

 

Tom Kha soep

We blijven nog even bij de Aziatische soepen, want op nummer drie staat dit recept voor een vegetarische Tom Kha soep. Een vegetarische variant van het welbekende Tom Kha Kai met kip. Deze soep, afkomstig uit Thailand, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Siamese keukens. In dit gerecht komen de smaken van kokosmelk en aromatische kruiden perfect samen!

 

Vegetarische soto ayam

Een recept wat niet door ons is bedacht, maar door een van onze lezers: ‘Vegetarische soto ayam‘. Wederom een heerlijk, romige en aromatische soep. We zouden bijna denken dat jullie ons alleen maar volgen voor soep gerechten… Echter loopt ook bij ons het water in de mond bij het zien en ruiken van dit recept!

 

Kimchi

Zelf kimchi is ontzettend leuk! Op nummer vijf in dit rijtje staat dan ook een recept om dit te kunnen doen. Dit is een recept voor een snelle, vegan kimchi, inclusief uitleg over het fermenteren. Onlangs maakten we een versimpeld recept: Zelf kimchi maken. Probeer deze ook eens en neem eens een kijkje op de website naar onze recepten met kimchi!

Italiaanse salade

We gaan door naar de Mediterraanse keuken: ‘Italiaanse salade met gegrilde perzik en burrata‘. Een salade is in de zomer altijd een goed idee, en dan helemaal met gegrilde perzik en burrata! Dat klinkt ons echt als muziek in de oren. Wist jij dat deze salade wordt gemaakt met behulp van een airfryer? Bekijk en probeer het recept zelf snel!

 

Pokébowl

Dit healthy streetfood recept vult niet alleen heel goed, maar is ook nog eens heel smaakvol! En dat vinden jullie ook! Op nummer 7 van dit top 10 lijstje met best gelezen wereldgerechten vinden we dit recept voor een pokébowl met komkommer en mango. Heb jij dit gerecht wel eens gemaakt?

 

Typische Indiase palak paneer

Paneer is een Indiase kaassoort, die in tegenstelling tot veel andere kazen geheel vegetarisch is. Paneer is namelijk vrij van dierlijk stremsel! In dit rijtje hoort dit recept dan ook helemaal thuis: ‘Typisch Indiase palak paneer met spinazie‘. Een heerlijk verwarmend gerecht en vol met smaak!

 

Mexicaanse wortelstoof

We maken nog even een uitstapje naar de andere kant van de wereld, Mexico! Namelijk, met een recept voor een Mexicaanse wortelstoof met zilvervliesrijst en zure room. Een makkelijk recept dat ook nog eens snel klaar is.

 

Chili sin carne

Als laatste recept van dit top 10 lijstje met wereldgerechten staat dit recept voor een chili sin carne met linzen, bonen en paprika. Een eiwitrijk gerecht wat, door het gebruik van veel peulvruchten, goed vult! Maak dit gerecht af met een heerlijke, frisse schep yoghurt. Wil je liever plantaardig? Laat deze schep dan weg of kies voor een plantaardige variant.

Heb jij een van deze recepten gemaakt? Of mist er volgens jou nog eentje tussen? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd.

 

Summary
10 jaar aan avontuur: Onze best gelezen wereldgerechten
Article Name
10 jaar aan avontuur: Onze best gelezen wereldgerechten
Description
Wat begon als een culinair avontuur om onze kennis te verbreden, is uitgegroeid tot een prachtige verzameling van wereldgerechten!
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt