Print Friendly, PDF & Email
3.7/5 - (3 stemmen)

Bij Valentijnsdag denk ik aan samen met je lief genieten van heerlijke, speciale gerechten. Al deze recepten hebben iets bijzonders en romantisch, ga jij ze vanavond maken? Liefde door de maag verzekerd!

Rabarber-aardbeimoes
Gelukkig is het nog prachtig zomers weer, en daar hoort natuurlijk zomers eten bij! Denk aan frisse, lichte en fruitige gerechten waarvan je heerlijk in het zonnetje kan genieten. Deze rabarber-aardbeimoes is hier perfect voor!

 

 

Trifle met mandarijn en kokoskoekjes
Als ik denk aan koekjes, dan is mijn grootste nostalgie misschien wel de Nizza Kokoskoekjes van Verkade. Jeweetwel, die met dat kartelrandje en een laagje suiker. Toen ik erachter kwam dat ze daar ook een kaneelvariant van gemaakt hebben, móest ik daar een toetje mee maken. Met kokosroom, mandarijntjes geweld in Liquor 43 en kokosflakes. YUM!

 

Pistache rozenwater macarons
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag als allerlaatste, een cadeautje voor bij de koffie: pistache rozenwater macarons.

 

 

Maklouba met knoflook-muntyoghurt
Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazinedelen! Makloba, of Maklouba, is een Arabisch gerecht en betekent letterlijk ‘omklappen’. Voor je het serveert draai je de pan om op een bord of schaal. Dit is de Syrische variant met aubergine en rijst, een prachtige hartige taart uit de wereldkeuken! Ben jij ook zo dol op dit soort bijzondere recepten? Dan mag ik je misschien heel blij maken met een jaarabonnement op Foodies magazine! Lees snel verder!

Vegan lavendel-kokosijs met rode kool
Ik houd ontzettend van eten en ben een ontzettende foodnerd. Nadat ik het eerste seizoen van Chef’s Table had bekeken (de schitterende mini-documentaireserie over koks en hun verhalen), werd ik betoverd door chefkok Rene Redzepi van restaurant NOMA in Kopenhagen. Zijn liefde voor fermentatie, de nadruk die hij legt op het boerenleven en het gebruik van simpele, lokale ingrediënten op onverwachte manieren zijn zo ontzettend mooi en interessant. Onlangs zag ik een NOMA Instagrampost over kool-ijs en mijn eerste reactie was “IEWL!”. IJs gemaakt van kool? Raar en toch intrigerend… Het zette me aan het denken.

Heb jij één van deze recepten voor je lief gemaakt? Of wat zou jij serveren op Valentijnsdag? Laat het ons weten in een reactie op de website of via een berichtje op Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Top 5: romantische recepten
Article Name
Top 5: romantische recepten
Description
Bij Valentijnsdag denk ik aan samen met je lief genieten van heerlijke, speciale gerechten. Al deze recepten hebben iets bijzonders en romantisch, ga jij ze vanavond maken? Liefde door de maag verzekerd!
Author