1) Deze Pita Pulled Tempeh maakte ik samen met een superlieve lezeres die helemaal uit Limburg naar Amsterdam kwam, speciaal om samen met mij een vlog op te nemen. Hoe vereerd voel je je dan! Ik vind het resultaat lekker spontaan en het recept is bovendien écht een aanrader die ik zelf regelmatig maak. Snel, gemakkelijk en mega lekker: less is more.
- 12 March 2018
VIDEO: Pita pulled tempeh
Veel mensen vinden tempeh een beetje eng product in de keuken, omdat je er echt nog smaak aan moet geven
- Isabel Boerdam
2) Inmiddels ben ik ruim een jaar (!) bezig met een margarine onderzoek. Ik werd gevraagd om in dit onderwerp te duiken en daar objectief mijn mening over te geven in verschillende blogs. Ik heb er zoveel van geleerd! Mijn eerste associatie met margarine was dat ik er weinig van wist, veel slechte dingen over hoorde en de enige die het at was mijn vader voor zijn cholesterol. Kijk hier wat ik in 2018 geleerd heb!
- 27 March 2018
VIDEO: Mijn margarine onderzoek
https://www.youtube.com/watch?v=dkJuLucmuRU&feature=youtu.be Zoals sommige van jullie weten ben ik al een tijdje bezig met een fascinerend margarine onderzoek
- Isabel Boerdam
3) De ultieme groenteburgers maken (die niet uit elkaar vallen) is al een uitdaging, maar voor mij geldt: hoe meer uitdaging hoe beter! Dus in een brainstorm met het De Hippe Vegetariër-team riep ik: zouden we geen groenteburgers kunnen maken met 250 gram groente erin? Dan ben je in één keer klaar voor de hele dag. Hoe ideaal zou dat zijn? Je raadt het al: het lukte en smaakte gewoon TOP!
4) Flora vroeg mij om een concept voor hen te ontwikkelen om mee op food festivals te verschijnen. Samen kwamen we tot het ultieme concept: oer-Hollandse poffertjes, maar dan natuurlijk 100% plantaardig en véél spannender! Het resultaat? Poffertjes met basilicum en munt, framboos en rode biet en kokos en mango. Een hit! Proeven? :-) Hierbij het recept!
- 10 July 2018
FESTIVAL TREND: Vegan poffertjes in 3 smaken
Gespot op Veggie Festival - ZO TOF
- Isabel Boerdam
5) Op Wereld Vegetarisme Dag deelde ik een pluim uit aan JUMBO voor hun geweldige vega ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Vanaf nu ga ik jaarlijks een pluim uitdelen op deze dag! Maar niet alleen daarom is dit één van mijn favoriete artikelen van het afgelopen jaar... dit is de eerste fatsoenlijke video die ik helemaal zelf ge-edit heb. Trots op! Nooit te oud om te leren!
- 01 October 2024
Waarom vegetarisch eten goed is voor jou en de planeet
Het is vandaag Wereld Vegetarisme Dag – hét moment om stil te staan bij waarom veggie eten geweldig is voor jou én de planeet
- Isabel Boerdam
6) Soms schrijf je een artikel dat je al lang op je verlanglijstje had staan, publiceer je het, kijk je een paar uur niet op het blog of social media en voordat je het weet.... is er een BOM ontploft. Ik weet dat dit een belangrijk onderwerp is voor vegetariërs, omdat het ontzettend dubbel en ingewikkeld is, maar dat het zó enorm leefde? Mega veel reacties, vragen, feedback, opmerkingen, daar ga ik allemaal mee aan de slag in 2019. Jullie kunnen zeker meer artikelen verwachten over dit ei-dilemma. Ik ga dit uitpluizen!
- 10 October 2018
EI is een volwaardige vleesvervanger, maar welk EI kies je dan?
Als vegetariër moet je een beetje extra op je voedingsstoffen letten
- Isabel Boerdam
7) Dit jaar ging ik voor het eerst aan de slag met live cooking video's in mijn eigen keuken. Véél meer werk om op te nemen dan een vlog of een 'tasty' filmpje en bovendien best wel spannend! Ik probeer altijd alles in één keer op te nemen, zodat het wel een beetje spontaan blijft en niet nóg langer duurt. Geen ruimte voor perfectionisme dus. Dus tja, wat doe je als je moet huilen van een rode ui? Zie hier. Haha! Willen jullie meer van dit soort video's zien in 2019? Ik ben benieuwd!
- 01 November 2018
Bierstoof met vega rund, pompoen en gele wortel
De wintertijd is ingegaan en dat betekent natuurlijk dat het tijd is voor stoofpotjes
- Isabel Boerdam
8) Dit recept is echt puur teamwork. Dat is ook iets wat ik geleerd heb in 2018: het mooiste resultaat bereik je samen. Daarom ben ik zo dankbaar voor Lieske, Mariëlle en Anne als vast onderdeel van het De Hippe Vegetariër-team. Toppers zijn het! Deze ultieme vegetarische mannenburger is een werkje om te maken... maar dan heb je ook wat. Pure food porn! En láng dat we hier met z'n allen aan geklust hebben, maar het resultaat was het ontzettend waard!
- 06 November 2018
De ultieme vegetarische stoere bonenburger
YES
- Isabel Boerdam
9) Dit jaar ben ik veel meer te weten gekomen over voedingsstoffen, hoe het nu allemaal werkt in het lichaam en waar je op moet letten als vegetariër. Ik heb me dus ook verdiept in voedingssupplementen. Wist je bijvoorbeeld dat er een verschil is tussen 'actief B12' en 'non-actief B12'? Ik liet mezelf testen bij de reguliere huisarts: alles in orde. En daarna via een orthomoleculaire test: te weinig actief B12, pas op! Dat is toch raar? Er ging een wereld voor me open. Hier lees je er meer over!
10) De vaste lezer heeft mij dit jaar regelmatig met grote laarzen, verwaaid haar en/of koukleumend in een boerenveld zien staan. Niet zomaar! Want ik ben op zoek gegaan naar de verhalen "van grond tot bord". Hoe groeit een courgette? Een prei? Een paprika? Een tomaat? Ik nam jullie mee naar de teler en liet me alles vertellen over het hele proces. In 2019 hebben jullie nog de spruiten, knolselderij en oerknol van mij te goed!
- 09 December 2018
TOMAAT: van grond tot bord
Elke dag staan we met groenten in de keuken, maar als ik eerlijk ben weet ik heel vaak niet hoe en waar deze precies groeien
- Isabel Boerdam
Wat was jouw favoriete artikel van 2018? Wil je meer van dit soort artikelen terugzien op De Hippe Vegetariër? Mis je iets? Heb je feedback voor ons of een compliment (dat mag natuurlijk ook), laat het ons weten! Dan gaan wij met frisse energie weer aan de slag voor 2019!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ik wil je allereerst een heel mooi, gezond en creatief 2019 wensen!!! Daarnaast wil ik je hartelijk bedanken voor je heerlijke recepten die ons (beiden 65+) over de streep getrokken hebben om nu én geen kant en klaar pakjes/zakjes én geen vlees meer te eten na jaren flextariërs geweest te zijn...... Voor mij geen punt want at altijd al heel erg weinig vlees maar bij mijn man thuis betekende vroeger geen vlees op je bord = armoede - dus dat is toch even omschakelen :). Maar dankzij de "andere" manier van koken - zo leuk en inspirerend om te doen! - zegt hij dat hij het eigenlijk ook niet mist...... complimentje toch en dat allemaal door de heerlijke recepten en tips van je. We blijven je volgen in het nieuwe jaar. Lieve groet uit Dordrecht - Lineke
11:54 19 januari 2024Veel dank voor je mooie verhaal Lineke, ontzettend leuk om te horen. Dank voor de complimenten, heel erg lief!
11:54 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.