Top 5: manieren om te ontspannen
Mariëlle van Stek

Top 5: manieren om te ontspannen

zondag 13 augustus 2017
In al onze drukke levens met volle agenda's vergeten we soms dat we ook moeten ontspannen. Veel te doen hebben kan heerlijk zijn, maar dan juist is het ook belangrijk je momenten van rust te pakken om vervolgens weer vol energie door te kunnen gaan! Daarom hierbij mijn top 5 van artikelen over manieren om te ontspannen!

Top 5: yoga filmpjes
Lekker in je lijf zitten, je gezond voelen en fit zijn vind ik in de balans van gezond eten, regelmatig sporten en af en toe goed te feesten. Wat hier ook bij hoort is de rust vinden, waarbij yoga mij helpt! Viki Boviatsis van yogastudio Tula in Amsterdam verraste ons deze zomer met yogafilmpjes voor thuis. Deze top 5 zorgt voor jouw ontspanning, lenigheid en kracht!

 

 

Hoe ga jij om met stress?
Iedereen weet: de impact van stress op het lichaam is groot. De lijst klachten en ziektes die met stress in verband worden gebracht, lijkt haast eindeloos. Om er een paar te noemen: spierpijn, geheugenverlies, hoofdpijn en migraine, vermoeidheid, moeite met concentreren, hartkloppingen, slechter zien, verminderde weerstand, koude handen en voeten, huidproblemen, onregelmatige menstruatie, duizeligheid, haaruitval, dof haar, slaapproblemen, diabetes type 1, schildklierafwijkingen, maagklachten, darmklachten, paniekaanvallen, burn-out, hartkwalen, dwangmatig gedrag, verslaving, depressiviteit, MS, borstkanker… Alle reden dus om te kijken hoe je het stressniveau in je leven drastisch kunt verlagen.

Weg met de 40-urige werkweek?
‘Slow down brother. Slow down if you can’t go on’, zong Douwe Bob. Dat lied kwam niet uit de lucht vallen. Steeds meer mensen vragen zich af of het niet anders kan, die volgepropte levens die we leiden. Volgepropt met ambities, bucketlists, verwachtingen, wensen en werk. De mens besteedt anno 2016 een groot deel van zijn dag aan werk. Een 40-urige werkweek vinden we heel normaal. Maar wist je dat dat niet altijd zo geweest is?

 

 

Efficiënt mindful zijn
Is dit blog een biecht? Een beetje wel. Dan eet je gezond, sport je regelmatig, maar mindful? Ho maar. Hoezeer ik mijn eigen ‘lifestyle’ ook zou promoten, stressloos kan ik het niet noemen. Gezond eten, regelmatig sporten, bewust omgaan met de wereld om me heen, dat lukt nog wel. Maar mindful zijn, niet stressen, in het ‘hier en nu’ leven, dat vind ik enorm lastig. Doorgaans race ik door mijn dag heen en moet ik enorm proppen met mijn tijd om het gezonde eten en het sporten erin te krijgen. Even stil staan en alles loslaten, hoe dan? Ik ging op zoek naar een antwoord.

 

De trager methode
Iedere ervaring in je leven wordt opgeslagen in elke cel van je lichaam. Zo is ons lichaam een levend gebeeldhouwd archief van onze persoonlijke geschiedenis. Het bevat ons hele leven in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Dit kunnen we niet wissen want we zijn geen computer. Wel kunnen we het transformeren door er andere informatie naar toe te sturen. Nieuwe ervaringen die de oude liefdevol overstemmen.

 

Let jij op je ontspanning? Wat doe jij eraan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.