Print Friendly, PDF & Email

Pompen stond op nummer 1 in de beste groenten van 2016. Hoog tijd dus voor een top 5 pompoenrecepten! Er zijn ontzettend veel variaties met pompoen, zo konden we er zelfs een heel kerstmenu samen stellen. Om je een idee te geven van wat je er allemaal mee kan: hier mijn top 5!

Pompoen-kastanje puree met hazelnoot crumble
Vorige maand schreven we al over de nieuwe keukenrevolutie van Magimix: de Cook Expert die 12 automatische programma’s biedt van stomen tot koken, kneden, bakken, blenden, shaken, raspen, snijden, hakken en pureren. Een echte uitvinding voor zowel hobbykoks als chefs, en voor drukke mensen zoals ik die doordeweeks snel een gezonde maaltijd op tafel willen, zonder te veel gedoe. Zoals bijvoorbeeld deze pompoen-kastanje puree met parmezaan-hazelnoot crumble!

 

 

Kruidige pompoen-amandelmelk
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Aan het einde van dit overheerlijke kerstdiner: een knapperig haardvuur en een kruidige pompoen-amandelmelk. Dan is het plaatje compleet.

 

 

 

Pompoen-yoghurt granola parfait
Groente is een toetje, ik ben dol op dat soort gekke, verrassende combinaties! Daarom werd ik helemaal blij van deze ‘pompoen-yoghurt parfait’ met aardbeien en granola. Super eenvoudig te maken en perfect als dessert wat je van te voren kan bereiden. Verwenontbijt op zondag mag natuurlijk ook!

 

 

 

Winterse pompoensoep van ROOTS
ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Ik probeer hier zeker elke week een goede portie vitamines te scoren! Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenaresse Liset het leuk vond om eens in de maand een echt ROOTS-recept op De Hippe Vegetariër te delen. Altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag hun fast & easy pompoensoep! Een variant op de heerlijke soep die ze nu in de winkel verkopen. Ideaal voor lunch of diner, YUM.

 

 

Pompoenrisotto met rucola en feta
Altijd leuk om risotto te combineren met nieuwe ingrediënten en daarmee iedereen aan tafel te verassen. Deze pompoenrisotto is heerlijk zacht door de pompoen en feta en de rucola zorgt voor wat extra pit. Een echte aanrader!

 

 

 

Wat is jouw favoriete pompoenrecept? Laat ons weten wat jouw creatie is via een reactie op de website of een berichtje op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
pompoenrecepten
Published On
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)