Print Friendly, PDF & Email

Aubergine is zo’n groente die je bij van alles heel goed kan combineren. Door de zachte smaak en simpele bereiding gaat ‘ie niet alleen goed bij pasta of stoofpotjes, maar bij nog veel meer! Om je wat inspiratie te geven, hierbij mijn top 5 recepten met aubergine!

Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas
Donderdagavond, pizza-avond! Echt een guilty pleasure: pizza. Het liefst zou ik ‘m zelf maken, maar bij het idee alleen al dat ik een deeg moet maken haak ik meestal af. Niet langer, want ik heb vers pizzadeeg op rol ontdekt, met bakpier en al: Tante Fanny. Hiermee maak je in no-time je eigen favoriete plaatpizza. Doe je mee?

 

 

Verse spaghetti met gerookte mozzarella en aubergine
Verse pasta met een rokerige touch van onze vrienden van ZTRDG: simpel en té lekker om niet even te maken. De gegrilde aubergine en de gerookte mozzarella zorgen voor een zoete vlezigheid zonder zwaar te worden, daar zorgt het frisse kaasje voor. Door de knoflook, peper en paarse basilicum krijgt het gerecht een hoop pit. Een heerlijke pasta vol met verschillende smaken!

 

 

Vega burger met aubergine, zeewier en avocadoBegin deze maand nodigde Hellmann’s ons uit om onze favoriete festivalburger te maken. Daarop deelden wij 5 unieke vega burgers voor deze zomer met jullie: de sushi burger, de mexican burger, de marrocon burger, de nordic burger en de latina burger. Allemaal opgebouwd uit een krokante bol, jouw favoriete vega burger, een onweerstaanbaar Hellmanns-sausje en de meest creatieve toppings. De recepten vind je hier. Massaal lieten jullie ons weten wat jullie favoriet was en een sommigen van jullie gingen zelfs aan de slag in de keuken om ons een eigen favoriet te laten zien. Zo werden we verrast door deze bijzondere creatie van Emma van Heck!

 

Parmigiane di melanzane met aubergine en buffelmozzarella
Dit is vegetarische lasagne zoals je hem misschien nog niet kent. In plaats van zware deegbladeren gebruik je gegrilde aubergine en frisse buffelmozzarella. Een vegetarische Italiaanse klassieker, van onze vrienden van ZTRDG!

 

 

 

Auberginebootjes
Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen. Vandaag het hoofdgerecht: gevulde aubergine-bootjes.

Summary
Top 5: recepten met aubergine
Article Name
Top 5: recepten met aubergine
Description
Aubergine is zo'n groente die je bij van alles heel goed kan combineren. Door de zachte smaak en simpele bereiding gaat 'ie niet alleen goed bij pasta of stoofpotjes, maar bij nog veel meer! Om je wat inspiratie te geven, hierbij mijn top 5 recepten met aubergine!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!