Print Friendly, PDF & Email

Altijd heerlijk om aan het einde van het jaar het hele blog nog eens door te scrollen en je af te vragen: op welke artikelen ben ik nou echt trots? Leuk genoeg zijn dat meestal de artikelen die ik in samenwerking heb gemaakt, waar ik écht moeite voor heb moeten doen óf een nieuwe uitdaging waren. Denk aan: álles uitzoeken over een bepaald onderwerp, het onmogelijke recept toch laten slagen of een live video opnemen. Op deze artikelen uit 2018 ben ik supertrots, ik vertel je graag waarom!

1) Deze Pita Pulled Tempeh maakte ik samen met een superlieve lezeres die helemaal uit Limburg naar Amsterdam kwam, speciaal om samen met mij een vlog op te nemen. Hoe vereerd voel je je dan! Ik vind het resultaat lekker spontaan en het recept is bovendien écht een aanrader die ik zelf regelmatig maak. Snel, gemakkelijk en mega lekker: less is more.

VIDEO: Pita pulled tempeh

2) Inmiddels ben ik ruim een jaar (!) bezig met een margarine onderzoek. Ik werd gevraagd om in dit onderwerp te duiken en daar objectief mijn mening over te geven in verschillende blogs. Ik heb er zoveel van geleerd! Mijn eerste associatie met margarine was dat ik er weinig van wist, veel slechte dingen over hoorde en de enige die het at was mijn vader voor zijn cholesterol. Kijk hier wat ik in 2018 geleerd heb!

VIDEO: Mijn margarine onderzoek

3) De ultieme groenteburgers maken (die niet uit elkaar vallen) is al een uitdaging, maar voor mij geldt: hoe meer uitdaging hoe beter! Dus in een brainstorm met het De Hippe Vegetariër-team riep ik: zouden we geen groenteburgers kunnen maken met 250 gram groente erin? Dan ben je in één keer klaar voor de hele dag. Hoe ideaal zou dat zijn? Je raadt het al: het lukte en smaakte gewoon TOP!

250 gram groenteburgers uit de Airfryer

4) Flora vroeg mij om een concept voor hen te ontwikkelen om mee op food festivals te verschijnen. Samen kwamen we tot het ultieme concept: oer-Hollandse poffertjes, maar dan natuurlijk 100% plantaardig en véél spannender! Het resultaat? Poffertjes met basilicum en munt, framboos en rode biet en kokos en mango. Een hit! Proeven? 🙂 Hierbij het recept!

FESTIVAL TREND: Vegan poffertjes in 3 smaken

5) Op Wereld Vegetarisme Dag deelde ik een pluim uit aan JUMBO voor hun geweldige vega ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Vanaf nu ga ik jaarlijks een pluim uitdelen op deze dag! Maar niet alleen daarom is dit één van mijn favoriete artikelen van het afgelopen jaar… dit is de eerste fatsoenlijke video die ik helemaal zelf ge-edit heb. Trots op! Nooit te oud om te leren! 

Wereld Vegetarisme Dag: pluim voor JUMBO!

6) Soms schrijf je een artikel dat je al lang op je verlanglijstje had staan, publiceer je het, kijk je een paar uur niet op het blog of social media en voordat je het weet…. is er een BOM ontploft. Ik weet dat dit een belangrijk onderwerp is voor vegetariërs, omdat het ontzettend dubbel en ingewikkeld is, maar dat het zó enorm leefde? Mega veel reacties, vragen, feedback, opmerkingen, daar ga ik allemaal mee aan de slag in 2019. Jullie kunnen zeker meer artikelen verwachten over dit ei-dilemma. Ik ga dit uitpluizen!

EI is een volwaardige vleesvervanger, maar welk EI kies je dan?

7) Dit jaar ging ik voor het eerst aan de slag met live cooking video’s in mijn eigen keuken. Véél meer werk om op te nemen dan een vlog of een ‘tasty’ filmpje en bovendien best wel spannend! Ik probeer altijd alles in één keer op te nemen, zodat het wel een beetje spontaan blijft en niet nóg langer duurt. Geen ruimte voor perfectionisme dus. Dus tja, wat doe je als je moet huilen van een rode ui? Zie hier. Haha! Willen jullie meer van dit soort video’s zien in 2019? Ik ben benieuwd!

Bierstoof met vega rund, pompoen en gele wortel

8) Dit recept is echt puur teamwork. Dat is ook iets wat ik geleerd heb in 2018: het mooiste resultaat bereik je samen. Daarom ben ik zo dankbaar voor Lieske, Mariëlle en Anne als vast onderdeel van het De Hippe Vegetariër-team. Toppers zijn het! Deze ultieme vegetarische mannenburger is een werkje om te maken… maar dan heb je ook wat. Pure food porn! En láng dat we hier met z’n allen aan geklust hebben, maar het resultaat was het ontzettend waard!

De ultieme vegetarische bonenburger voor mannen

9) Dit jaar ben ik veel meer te weten gekomen over voedingsstoffen, hoe het nu allemaal werkt in het lichaam en waar je op moet letten als vegetariër. Ik heb me dus ook verdiept in voedingssupplementen. Wist je bijvoorbeeld dat er een verschil is tussen ‘actief B12’ en ‘non-actief B12’? Ik liet mezelf testen bij de reguliere huisarts: alles in orde. En daarna via een orthomoleculaire test: te weinig actief B12, pas op! Dat is toch raar? Er ging een wereld voor me open. Hier lees je er meer over!

BELANGRIJK: het verschil tussen actief en non-actief B12

10) De vaste lezer heeft mij dit jaar regelmatig met grote laarzen, verwaaid haar en/of koukleumend in een boerenveld zien staan. Niet zomaar! Want ik ben op zoek gegaan naar de verhalen “van grond tot bord”. Hoe groeit een courgette? Een prei? Een paprika? Een tomaat? Ik nam jullie mee naar de teler en liet me alles vertellen over het hele proces. In 2019 hebben jullie nog de spruiten, knolselderij en oerknol van mij te goed!

TOMAAT: van grond tot bord

Wat was jouw favoriete artikel van 2018? Wil je meer van dit soort artikelen terugzien op De Hippe Vegetariër? Mis je iets? Heb je feedback voor ons of een compliment (dat mag natuurlijk ook), laat het ons weten! Dan gaan wij met frisse energie weer aan de slag voor 2019!

Summary
Isabel's favoriete artikelen van 2018
Article Name
Isabel's favoriete artikelen van 2018
Description
Altijd heerlijk om aan het einde van het jaar het hele blog nog eens door te scrollen en je af te vragen: op welke artikelen ben ik nou echt trots? Leuk genoeg zijn dat meestal de artikelen die ik in samenwerking heb gemaakt, waar ik écht moeite voor heb moeten doen óf een nieuwe uitdaging waren. Denk aan: álles uitzoeken over een bepaald onderwerp, het onmogelijke recept toch laten slagen of een live video opnemen. Op deze artikelen uit 2018 ben ik supertrots, ik vertel je graag waarom!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!