Print Friendly, PDF & Email

Het zonnetje breekt door, ik zie de lammetjes al huppelen en het is weer april. Dat betekend: pasen komt er weer aan!  Dat betekent een lang weekend vrolijkheid, leuke dingen doen met je geliefde en natuurlijk heel lekker eten. Uitgebreid brunchen en feestelijk dineren is één van mijn favoriete redenen om pasen te vieren. Om je wat inspiratie hiervoor te geven: hierbij mijn extra grote top 10 met paasrecepten!

Paasbrood
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag: paasbrood. Met of zonder spijs, met of zonder noten of rozijnen dat is helemaal aan jou!

 

Vegan bosbessen scones
Vandaag: vegan bosbessen scones! Want vegan hoeft niet saai te zijn en van variatie zijn wij een voorstander!

 

 

 

Jam & curd
Vandaag: jam & curd. Deze spreads passen perfect bij scones en paasbrood!

 

 

 

Snack balletjes
Vandaag: chocolade snack balletjes. Want geen paastafel is compleet zonder chocolade. Niet in de vorm van paaseitjes, maar door chocolade snack balletjes.

 

 

 

Kardemom-mango smoothie
Vandaag: de kardemom-mango smoothie. Weer eens iets anders dan versgeperste jus, wat overigens ook heel lekker kan zijn!

 

 

 

Top 5: recepten met asperges
Dit witte goud is niet voor niets één van de beste groenten geweest in 2016. Asperges zijn een echte traktatie waar vele mensen van genieten wanneer het weer het seizoen is. Vaak wordt dit traditioneel gegeten, maar je kan er vele kanten mee op! Ook de groene variant kan je maar al te goed in verschillende gerechten gebruiken. Om je wat ideeën te geven, hierbij mijn top 5!

 

Gepocheerd ei met avocado en groene asperges
Vandaag: gepocheerd ei met avocado en groene asperges. Omdat een perfect gepocheerd ei een traktatie op zich is!

 

 

 

Spaghetti van asperge
Op 16 maart hebben wij in tijdens de warming-up van het aspergeseizoen in restaurant Bolenius, (hier zijn we al eens eerder geweest, lees er hier meer over), al mogen genieten van de eerste asperges, die helemaal vanuit Limburg naar Amsterdam gebracht zijn door middel van een foodtruck, hoe leuk! Hier schreven we eerder een stukje over. Omdat we jullie niet allemaal mee konden nemen naar dit event, maar wel een indruk willen geven van hoe het was, delen we graag één van de recepten. Net even anders dan de klassieke bereiding, maar ook heel erg lekker: spaghetti van asperge. Dit gerecht is een signature dish van Luc Kusters, één van de oprichters van Dutch Cuisine, een beweging die als doel heeft om de Nederlandse Keuken op de kaart te zetten. En wat is er nou meer Hollands dan Limburgse asperges? Wij zijn in ieder geval heel blij dat we weer kunnen genieten van het ‘witte goud’.

Zoete aardappel blini’s met ei en groene asperge
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag deze zoete aardappel blini’s met ei en groene asperge.

 

Citroen merengue taart
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag deze heerlijke citroen merengue taart!

 

Welk recept ga jij maken? Of wat is jouw eigen favoriete paasrecept? Laat het ons weten in een reactie op de website, of via Facebook, Instagram of Twitter!

Summary
Top 10: paasrecepten
Article Name
Top 10: paasrecepten
Description
Het zonnetje breekt door, ik zie de lammetjes al huppelen en het is weer april. Dat betekend: pasen komt er weer aan! Dat betekent een lang weekend vrolijkheid, leuke dingen doen met je geliefde en natuurlijk heel lekker eten. Uitgebreid brunchen en feestelijk dineren is één van mijn favoriete redenen om pasen te vieren. Om je wat inspiratie hiervoor te geven: hierbij mijn extra grote top 10 met paasrecepten!
Author