...

Top 5: restaurants met terras

door | 11 jun 2017 | Borrel, Diner, Dordrecht, Gewoon genieten, Groningen, Hotspots, Lunch, Tilburg, Top 5 lijstjes, Utrecht

Print Friendly, PDF & Email

Vorig jaar verscheen er al een top 5: hotspots met terras. Nu, bijna precies een jaar later, hebben we een hoop nieuwe hotspots ontdekt. Nu het zonnetje weer volop aan het schijnen is, en we niet alleen overdag een drankje maar ook ‘s avonds buiten een hapje willen eten, is het de hoogste tijd voor een nieuwe top 5 restaurants met terras – verspreid over het hele land!

Le Jardin: groen uit eigen tuin
In Utrecht zit een wel erg groene hotspot: Le Jardin. Dit is een bloemenzaak en restaurant in één! Van de buitenkant is het groene thema al te zien door de vele planten op het gezellige terras en binnen werkt het thema op een rustige manier door. Groenten en kruiden – veel uit eigen tuin – spelen de hoofdrol in de gerechten. Ze noemen dit ‘Groentonomie’: de kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt. Voor een vegetariër een feest om er te eten!

 

 

De Kop van ‘t Land: midden in de natuur
Na een regenachtige dag kwam toch eindelijk de zon tevoorschijn en dat was maar goed ook! Want als een verzopen kat aankomen in een restaurant, dat is niet hoe ik graag voor de dag kom. Gelukkig scheen de zon en daar gingen we dan als echte toeristen, op een gehuurde OV-fiets op weg naar De Kop van ’t Land in Dordrecht. Fietsend door de natuur kwam het dorpse meisje in mij naar boven, ik waande me even helemaal thuis. Als een echte Hollandse op de fiets naar een restaurant aan de overkant van de Biesbosch wat een avontuur. Dat het helemaal waard is overigens!

 

Anat: 100% vegan in Groningen
In 2015 was Anat de eerste 100% vegan eetgelegenheid die in Groningen haar deuren opende, hoe tof! Vaak testen wij (de Groningse dames van Not So Stuffy) juist restaurants waar je voor alle soorten eters wat wils hebt, maar Anat konden we niet missen. De hoogste tijd dus om daar neer te strijken, het liefst in de zon op het terras!

 

 

 

WijnSpijs wandeling: Scheveningen
Wat te doen op de eerste, echte zonnige dag van 2017? Deze dag is natuurlijk al geweest, en ik hoop dat er nog meer van dit soort dagen mogen volgen. Maar die eerste dag, wat hadden wij een geluk, er stond namelijk een WijnSpijs Wandeling: Scheveningen op het programma! Hoppen van terras naar terras, om ondertussen de mooiste wijnspijs combinaties te proberen bij maar liefst 8 (!) pareltjes in Scheveningen, Den Haag. Benieuwd geworden? Lees snel verder.

 

Het Ruiterhuys: sfeervol midden in de natuur
De leukste plekjes ontdek je bij toeval. Zo ontdekte ik Het Ruiterhuys na een lange wandeling door de duinen van Bakkum. Een haast idyllisch restaurant, verscholen tussen de weilanden, bossen en nabij het strand. En reken maar dat je er lekker kunt eten.

 

 

Wat is jouw favoriete terras in Nederland, en moeten wij absoluut bezoeken? Tip dan jouw hotspot via dit formulier en wie weet gaan wij er langs!

 

Summary
Top 5: restaurants met terras
Article Name
Top 5: restaurants met terras
Description
Vorig jaar verscheen er al een top 5: hotspots met terras. Nu, bijna precies een jaar later, hebben we een hoop nieuwe hotspots ontdekt. Nu het zonnetje weer volop aan het schijnen is, en we niet alleen overdag een drankje maar ook 's avonds buiten een hapje willen eten, is het de hoogste tijd voor een nieuwe top 5 restaurants met terras - verspreid over het hele land!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt