Stel je voor: hartige en hartverwarmende gerechten op koude avonden of lichte en frisse opties die perfect zijn voor zomerse avonden op het balkon. We hebben natuurlijk ontzettend veel diner recepten op ons blog staan, maar welke zijn nu de best gelezen? We hebben de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan nieuwe recepten en fotografie, dus wij waren erg benieuwd wat er in dit tijdsbestek de best gelezen diner recepten waren. Kijk jij met ons mee? Trek je keukenschort dan aan, zet je favoriete muziekje op en kook ook jouw favoriete diner recept!
Wortelsoep met gember en kokos
Een recept wat wij niet enkel maken voor het avondeten, maar ook vaak eten op kantoor: wortelsoep met gember en kokos! Een heerlijk, hartverwarmend recept. Door de toevoeging van gember werkt deze soep ook nog eens goed voor je afweersysteem. Dit kunnen we allemaal wel gebruiken tijdens de koudere dagen! Ga jij deze soep maken?
Pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel
Een recept waar wij nog steeds veel foto’s van ontvangen op Instagram: de pindastoof met kikkererwten en zoete aardappel. Wij houden ervan als we alle ingrediënten van een gerecht in één pan kunnen gooien! Dit recept voor een pindastoof is daardoor niet alleen makkelijk, maar ook nog eens duurzaam doordat je minder elektriciteit gebruikt. Daarnaast is dit een echte comfortmaaltijd dankzij de zoete aardappel, kikkererwten en de pindakaas.
Linzenschotel met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie
Wij houden van koken met peulvruchten. En jullie blijkbaar ook! Op nummer drie vind je het recept voor: een linzenschotel met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie. Rijk aan ijzer en vezels, waardoor het een goedvullende maaltijd is. Heb jij deze schotel al eens geprobeerd?
Orzo met spinazie
Orzo is helemaal hip! Deze pasta in de vorm van een rijstkorrel is ontzettend makkelijk in gebruik en je kunt er vele kanten mee op. Zo maakten wij onlangs dit budgetrecept voor orzo met spinazie, paddenstoelen en geroosterde cherrytomaten. Met een heerlijk, romige knoflookdressing maak je dit gerecht helemaal af!
Romige lentepasta met witte asperges
In het aspergeseizoen eten wij het liefst elke dag asperges. Met dit recept voor romige lentepasta met witte asperges en doperwten geniet je van een heerlijke combinatie van verse lentegroenten en pasta. Is het nu geen aspergeseizoen? Je kunt natuurlijk ook altijd een andere seizoensgroente toevoegen, zoals courgette!
Thaise gele curry met bloemkool
Een recept uit ons eigen kookboek ‘Vegabijbel‘ dat bij jullie goed in de smaak valt: Thaise gele curry met bloemkool. Zet deze curry binnen een handomdraai op tafel door je favoriete gele curry pasta te gebruiken. Serveer deze heerlijke curry met rijst, garneer met koriander en geniet!
Flatbreads met vegan muntyoghurt
Wist je dat yoghurt niet alleen ideaal is voor het ontbijt? We zijn de keuken ingedoken om een heerlijk zomers gerecht op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Wij maakten vandaag een feestmaaltijd: flatbreads met muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes. En daarvoor kun je heel goed een plantaardig alternatief gebruiken! De combinatie van de zachte aubergine, frisse muntyoghurt en het friszure van de granaatappelpitjes is een traktatie voor jezelf!
Quesadilla met boerenkool
Op nummer 8 vind je dit Mexicaanse recept voor quesadilla’s met een twist. Een geheel nieuwe variatie op de bekende Mexicaanse quesadilla. Een lekker, gezond en comfy recept met boerenkool, hartverwarmende pompoen en zwarte bonen. Een favorietje van ons op de redactie!
Wortelstoof
Een heerlijk Midden-Ooster recept wat bij jullie in de smaak valt is dit recept voor een romige wortelstoof. Wat schreeuwt er nou meer comfort food dan een heerlijke romige stoof? Door de toevoeging van sticky hazelnoten krijgt dit gerecht een heerlijke bite. Lekker met Turks brood!
Aubergine-tomatenstoof
We eindigen dit top 10 lijstje met nog een stoofrecept. Zin in een hartverwarmend gerecht, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Deze heerlijke aubergine-tomatenstoof vol met smaakvolle ingrediënten zet jij zo op tafel! Deze stoof heeft een lekkere bite door de gebakken uienringen en geroosterde hazelnoten. Terwijl de aubergine-tomatenstoof staat te sudderen kun je ook nog eens aan de slag met een salsa en peterselie-yoghurt. Serveer de stoof met bulgur!
Staat jouw favoriete recept van De Hippe Vegetariër hier ook tussen? Of heb jij nog een andere favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties