Print Friendly, PDF & Email

TROTS is het eerste dat me te binnen schiet als ik denk aan 2019. Een fantastisch jaar voor De Hippe Vegetariër, en een heel intensief en uitdagend jaar voor Isabel. Op een positieve manier, maar wel eentje om goed van bij te slapen en in 2020 een tandje terug te nemen. Want wat in 2018 al in gang gezet is, heeft in 2019 volwassen vormen aangenomen: De Hippe Vegetariër is onderdeel geworden van mijn bedrijf Green Food Lab. Ik vertel jullie er alles over!

De Hippe Vegetariër nieuw hoogtepunt
Ik weet het nog supergoed: het lanceringsfeestje van De Hippe Vegetariër op 2 september 2013. Op een bootje op de Amsterdamse gracht met groentecocktails en vegetarische hapjes aan boord en een boot vol vrienden. Inmiddels is dat spontane idee, dat hobbyproject, uitgegroeid tot een geoliede machine met op 1 januari 2020 een nieuw hoogtepunt met meer dan 300.000 unieke bezoekers per maand! Ik kan me de eerste 1.000 nog herinneren als de dag van gisteren. Je kunt wel stellen dat mijn vegetarische liefde buiten z’n eigen niche gegroeid is en op weg is om veel meer mensen te inspireren en enthousiasmeren met deze kleurrijke, gezonde en gevarieerde keuken!

Een grote shout-out naar het team, met als aanvoerder Lieske die achter de schermen de rol van hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër van mij overgenomen heeft, zodat ik mijn handen vrij kan maken voor het grotere bedrijf Green Food Lab. Maar Lieske is niet de enige in het vaste redactieteam van De Hippe Vegetariër: Lauren en Sammie sloven zich wekelijks uit in de keuken voor nieuwe recepten, Enza en Sien ontfermen zich over de meeste inhoudelijke achtergrondartikelen en weetjes, en Mariëlle is de beste eindredacteur die het blog zich kan wensen. Dit team blijft vol passie voor jullie koken en schrijven in 2020, met een aantal vaste gastbloggers als flexibele schil. Wel zal Mariëlle haar eindredactie-stokje overdragen aan Sien, maar blijft zorgen voor de leukste top 5’s en de wekelijkse nieuwsbrief. Tot slot heel veel respect voor Anne die op de achtergrond zich bezighoudt met alle social media kanalen van De Hippe Vegetariër, en ik kan je vertellen: dat is een klus! Dit team máákt De Hippe Vegetariër, dus met heel veel liefde zet ik ze hier het zonnetje, want het is en blijft dan wel mijn blog, maar zonder hen was ik nergens meer. Dus op naar een smaakvol, inspirerend en verrassend 2020 op het blog!

Green Food Lab on the roll
En dan Green Food Lab, waar ik jullie vorig jaar al over vertelde. Green Food Lab is dit jaar in een geweldige rollercoaster beland. Op 1 oktober 2017 ging het bedrijf voorzichtig van start op mijn zolder en op 1 januari 2018 werd het volwassen in een echt kantoor in Amsterdam Zuid. Inmiddels zijn we daar op drukke dagen met z’n 15en aanwezig (inclusief team De Hippe Vegetariër natuurlijk)! Een dreamteam met alleen maar dames, echt toppers, het voelt als familie 🙂 En ook al zeg ik het zelf: we zijn samen gewoon keigoed in wat we doen. Voor alle food bedrijven die nieuwe vegetarische producten introduceren en daar op het gebied van communicatie en inspiratie hulp bij kunnen gebruiken is Green Food Lab de place-to-go. Ik ben trots op ons dat we dat na 1 jaar kunnen zeggen!

Maar tegelijk: holy f*ck… freelancer zijn en verantwoordelijk voor mijn eigen opdrachten binnenhalen was tot daaraan toe, maar een bedrijf runnen met personeel, klanten en alles wat daarbij komt kijken? Gelukkig ben ik – mijn specialiteit 😉 – vol vertrouwen en met twee gestrekte benen in het diepe gesprongen, maar ik moet eerlijk zeggen: de dagen dat ik dolblij ben en met volle teugen geniet op kantoor die overheersen, maar er zijn ook echt wel momenten dat ik ‘snachts nog aan het werk ben en met m’n hoofd in m’n handen staar naar de uitdagingen waar ik niet op zit te wachten. HR, Finance, Office Management, komt er natuurlijk allemaal bij kijken, en is beslist niet mijn talent – haha! Laat mij maar creatieve, strategische plannen bedenken, uitvoeren en mooie dingen maken. Maarja, het hoort erbij, bij bedrijf starten, dat doe je letterlijk met je eigen twee handen. Dus ik leer iedere dag, tegen wil en dank, en 2020 lijkt me een mooi moment om voor dit soort zaken ondersteuning te zoeken. Want zoals ik schreef: ik moet het voor mezelf iets beter gaan regelen, want ik weet niet hoelang die turbo-versnelling in mijn lichaam het doet 😉

Maar al met al kan ik niet anders zeggen dan dat we echt GEROCKED hebben met z’n allen dit jaar, en een volwassen bedrijf uit de grond gestampt hebben, met gave opdrachten, blije klanten en een topteam. Daar heb ik mijn slaaptekort, stressmomenten en uitdagingen meer dan voor over! We hebben dit jaar de basis gebouwd voor een stevige basis in 2020, en nu is het aan mij om te zorgen dat daar ook wat rust en ontspanning voor Isabel in zit 🙂

En privé?
Dat gaat ondanks de werkdrukte gelukkig nog steeds goed! De liefde van mijn leven is er nog steeds 🙂 Alweer 13 jaar samen met die mooie man die David heet. En afgelopen zomer zijn we verhuisd naar hartje centrum van Amsterdam, iets waar ik dagelijks van geniet! Natuurlijk zou ik meer vrijetijd willen hebben voor 101 dingen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat komt. Stapje voor stapje… Na een beetje luie lente (dipje na de Week Zonder Vlees…) ben ik wel weer aan het sporten geslagen en inmiddels weer fanatiek aan het crossfitten. Dus met de fitheid gaat het goed, al heb ik dit jaar geen spannende marathons of triatlons op het oog – lekker rustig 😉 Dus als het me lukt / ik het aandurf om Green Food Lab iets meer los te laten in 2020 en meer aan mezelf te denken, dan moet het helemaal goedkomen! Een mooi voornemen lijkt me zo om vanavond op te proosten en écht waar te maken volgend jaar.

PROOST op spannende uitdagingen, vegetarisch genieten en de liefde natuurlijk.

Liefs!
Isabel

Summary
Terugblik 2019, vooruitblik 2020 van Isabel
Article Name
Terugblik 2019, vooruitblik 2020 van Isabel
Description
Isabel, oprichter van De Hippe Vegetariër, blikt terug op het jaar 2019 en kijkt vooruit naar het jaar 2020, zowel qua werk als privé. Hoe was dit jaar voor haar, het blog en haar bedrijf? Ze vertelt je er alles over!
Author