...

Onze top 10 best gelezen recepten

door | 14 sep 2023 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Rubriek

Print Friendly, PDF & Email

Woehoe, wij bestaan deze maand tien jaar! Tijd om eens een trip down to memory lane te maken en te kijken welke recepten jullie het liefst maken. Deze best gelezen recepten staan misschien niet allemaal even lang op onze blog, maar zijn stuk voor stuk allemaal lekker. Lees jij mee? Misschien staat jouw favoriete recept er ook wel in!

 

Zelf pindasaus maken

Als je het artikel van vorige week hebt gelezen is het niet zo’n verbazing dat dit artikel op nummer één staat, dit hebben we hierin al uitgebreid besproken. Het recept voor deze pindasaus bestaat uit maar vier ingrediënten en welgeteld 4 stappen in de bereiding. Waarvan stap 4 verteld hoe je het lekker eet! Is het dat dit recept het best gelezen is doordat het product zelf word gemaakt? In plaats van uit een verpakking komt? Is het de toevoeging van sambal dat het spannend maakt? Wij zijn benieuwd!

 

Groente grillen in de airfryer

Steeds meer huishoudens in Nederland zijn in het bezit van een airfryer. Maar helft van deze airfryer-eigenaren hebben geen idee wat ze er allemaal mee kunnen. Dat zien we dan ook terug in dit artikel: ‘Groenten grillen in de airfryer‘. In dit artikel laten we drie manieren zijn hoe je groenten kunt bereiden in de airfryer. Welke manier is jouw favoriet?

 

Zuurdesem

Een artikel waar we nog steeds veel berichten en foto’s op binnenkrijgen is toch wel het volgende artikel: ‘Hoe maak je zelf een zuurdesemstarter én zuurdesembrood?‘ Een artikel dat stap voor stap uitlegt hoe jij je eigen zuurdesembrood maakt from scratch. Hoe je de starter moet blijven voeden en alle andere handige tips vind je dan ook dit artikel. Heb jij dit wel eens gemaakt?

 

Pastinaak puree

Een recept wat niet heel moeilijk is, maar ontzettend lekker: ‘Pastinaak puree‘. Het is geheel terecht dat pastinaak geen vergeten groente meer is, want het is veelzijdig en ontzettend gezond! Met dit recept heb je een fantastisch bijgerecht, wat goed kan worden gecombineerd met andere groenten!

 

Zelf augurken maken

Zelfgemaakte augurkjes zijn een delicatesse, vele malen rijker van smaak dan hun via azijn verzuurde broertjes uit een potje. Ga naar een goede groenteboer en koop daar kleine komkommers. Vervolgens is nummer vijf in dit top 10 lijstje je go-to handleiding voor het zelf maken van augurken! Veel leuker dan zo’n pot kopen in de winkel toch.

 

Shakshuka

Een van jullie favoriete recepten, of in ieder geval meest bekeken, is dit recept: ‘De ultieme shakshuka‘. Shakshuka is eigenlijk een ontbijtgerecht, maar in Nederland eten wij het vaak als diner. Dit vinden wij zo leuk aan shakshuka, want je kunt het werkelijk op elk moment van de dag eten. Heb jij dit recept wel eens gemaakt?

 

Smoothiebowl

Over ontbijt gesproken: ‘Smoothiebowl met rood fruit & yoghurt‘. Het meest bekeken ontbijtrecept op De Hippe Vegetariër. En we moeten eerlijk zijn, we vinden deze ook wel erg lekker. Een smoothiebowl is sowieso altijd een lekker idee, en eentje waar je eindeloos mee kunt variëren.

 

Appelcider zelf maken

Appelcider is geweldig om zelf te maken. En dat vinden jullie ook! Dit artikel staat op nummer 8 van de best gelezen recepten. Traditioneel wordt cider gemaakt van appelsap, dat vaak met enorme mechanische of hydraulische persen wordt gewonnen. Meestal worden er gisten aan toegevoegd, in plaats van te vertrouwen op de gisten die van nature op de appels zitten. In ons recept werken we juist wel met de natuurlijke gisten.

 

Gesmoorde meiraap

Een vergeten groente die absoluut thuis hoort in dit rijtje: meiraap! Leuk om te zien dat er veel aandacht wordt besteed aan dit artikel, waar je een recept in vind voor gesmoorde meiraap. Een heerlijk receptje met de vroege raapjes, kastanjechampignons en balsamico-azijn. En natuurlijk nog andere ingrediënten, maar daarvoor moet je maar even in het recept kijken!

 

Zelf kaas maken

Op nummer 10 in dit rijtje staat het recept om: ‘Hoe maak je zelf thuis: verse kaas’. Nog een artikel waarbij we je leren hoe je thuis zelf aan de slag kunt om ingrediënten te maken. Misschien kunnen we dan uit dit top 10 lijstje opmaken dat jullie het leuk vinden om zelf te leren hoe je thuis iets maakt. En dan niet enkel gerechten, maar ook dit soort artikelen. Wat vind jij?

Staat jouw favoriete recept in dit rijtje? Of heb je nog een andere favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Onze top 10 best gelezen recepten
Article Name
Onze top 10 best gelezen recepten
Description
Woehoe! We bestaan alweer tien jaar. Tijd om eens te kijken naar onze best gelezen recepten. Kijk jij mee?
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt