...

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! De week van De Hippe Vegetariër begint namelijk met een goed vegetarisch recept, dus iedere maandag vind je hier nieuwe kookinspiratie. Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streef ik altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Smullen gegarandeerd!


Avocadotoast met knoflook-balsamico paddenstoelen

Avocadotoast met knoflook-balsamico paddenstoelen

Het is alweer veel te lang geleden dat wij een lunchrecept hebben gedeeld! Dit keer delen we een recept uit ons e-book ‘Volwaardig Vegan’. We kennen natuurlijk allemaal wel de avocadotoast, die tegenwoordig op elke kaart staat bij lunchplekjes. Wij zouden De Hippe Vegetariër niet zijn als we er een andere twist aan geven. Maak je smaakpapillen klaar voor een feestje op toast! Avocadotoast met verrukkelijke knoflook-balsamico paddenstoelen zijn als een funky dansfeest voor je mond! 

Lees meer
Geroosterde venkel-wortelsalade

Geroosterde venkel-wortelsalade

Hoera! De Hippe Vegetariër bestaat deze maand al 10 jaar en dat vraagt om een feestmaal. Vandaag trakteren we je op een smakelijk recept uit ons eigen e-book ‘BBQ & BUITEN’: de overheerlijke Geroosterde Venkel-Wortelsalade. Het roosteren geeft de groenten een verrukkelijke zoete smaak. En de licht pittige balsamico dressing maakt deze lauwwarme salade echt een feestje voor je smaakpapillen!

Lees meer
10 jaar aan avontuur: Onze best gelezen wereldgerechten

10 jaar aan avontuur: Onze best gelezen wereldgerechten

Wij houden van koken en beperken ons hiermee niet alleen tot de Nederlandse keuken. Al meer dan een decennium lang hebben we ons laten inspireren door smaken van over de hele wereld. Wat begon als een culinair avontuur om onze smaakpapillen te verrassen en onze keukengrenzen te verleggen, is uitgegroeid tot een prachtige verzameling van gerechten die niet alleen onze lezers, maar ook onszelf keer op keer hebben betoverd. Met als kerst op de taart onze eigen ‘De Vega Atlas’! Terwijl we met trots terugkijken op de afgelopen 10 jaar, delen we vandaag de best gelezen wereldgerechten. Staat jouw favoriet er tussen?

Lees meer
Rijstpudding met mango en amandelen

Rijstpudding met mango en amandelen

Je waant je even in Thailand met dit recept voor een rijstpudding met heerlijke smaken van geroosterde kokos en zoete mango! Deze vezelrijke rijstpudding, geïnspireerd op een Thais dessert, komt rechtstreeks uit ons e-book Volwaardig Vegan. En geloof ons, dit recept is zeker volwaardig! Dankzij de combinatie van sojamelk en zilvervliesrijst zit dit ontbijt boordevol eiwitten en vezels, waardoor je verzadigd blijft tot aan de lunch!

Lees meer
Quinoataart met zoete aardappel, courgette en feta

Quinoataart met zoete aardappel, courgette en feta

Ben jij je recepten voor frittata’s of hartige taarten even zat? Dan hebben wij een nieuw recept voor je! Deze quinoataart ziet eruit als een groene rozentuin. De quinoa zorgt voor een lichte en knapperige taartbodem en de vulling is smakelijk en niet te zwaar. Dit pareltje van een recept vind je in ons kookboek ‘Vegabijbel’ en is een van onze favorieten! Voor wie ga jij dit recept maken?

Lees meer
Borrelplank met groenten en zelfgemaakte spreads

Borrelplank met groenten en zelfgemaakte spreads

Een borrelplank vol met groenten? Dat is toch saai! Dat dachten wij in eerste instantie ook. Maar deze kleurrijke veggie borrelplank bracht ons toch op hele andere gedachten. Dat een borrelplank volgens ons onmisbaar is bij een goede borrel is wel duidelijk. Een borrelplank kan zoveel toevoegen op tafel en niks is leuker dan zo’n plank omtoveren tot een prachtige creatie. Breng met dit recept een regenboog op tafel met deze prachtige borrelplank met groenten. Zo wordt meer groente eten ineens een stuk leuker! En nog leuker: we maken de bieten hummus en linzenspread zelf!

Lees meer
Zomerse orzosalade met gefrituurde kappertjes

Zomerse orzosalade met gefrituurde kappertjes

Met het einde van de zomer in zicht, willen we nog volop genieten van die heerlijke zomerse gerechten met frisse smaken. Daarom hebben we speciaal voor jou een verrukkelijk recept uit ons e-book ‘BBQ & Buiten’ gedeeld. Dit heerlijke recept voor een zomerse orzosalade is werkelijk een sensatie voor je smaakpapillen! De combinatie van gefrituurde kappertjes, artisjokhart en salie geeft het een heerlijke frisheid die perfect past bij de zomerse temperaturen. Dus waar wacht je nog op? Duik snel de keuken in en laat je smaakpapillen aangenaam verrassen!

Lees meer
Tortilla bowls met Mexicaanse groenten en ei

Tortilla bowls met Mexicaanse groenten en ei

Het werd wel weer eens tijd voor een heus tortillafeestje in onze keuken! Dit keer stonden er smakelijke tortilla bowls op het menu. Met de verrukkelijke groente tortilla’s van Santa Maria in de hoofdrol, was het een feest van kleur en smaak. Deze groente tortilla’s maken het niet alleen simpel om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten, maar bieden ook een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen. In dit recept delen we graag ons enthousiasme met jou, samen met een heerlijk recept dat je absoluut moet proberen. Zo zal jij je tortilla’s eens op een iets andere manier eten dan normaal! Kook jij met ons mee?

Lees meer
10 best gelezen diner recepten van de afgelopen 3 jaar

10 best gelezen diner recepten van de afgelopen 3 jaar

Stel je voor: hartige en hartverwarmende gerechten op koude avonden of lichte en frisse opties die perfect zijn voor zomerse avonden op het balkon. We hebben natuurlijk ontzettend veel diner recepten op ons blog staan, maar welke zijn nu de best gelezen? We hebben de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan nieuwe recepten en fotografie, dus wij waren erg benieuwd wat er in dit tijdsbestek de best gelezen diner recepten waren. Kijk jij met ons mee? Trek je keukenschort dan aan, zet je favoriete muziekje op en kook ook jouw favoriete diner recept!

Lees meer
Gevulde krans met gepofte biet, doperwten-muntpuree en pecannoten

Gevulde krans met gepofte biet, doperwten-muntpuree en pecannoten

Een gevulde krans is iets wat niet mag missen op je volgende borrel. In dit verrukkelijke recept worden smaken en texturen samengebracht in een krans van genot. Dit recept komt uit ons e-book ‘Veggie Christmas’, maar wil natuurlijk niet zeggen dat je deze enkel voor kerst kunt maken. De combinatie van gepofte bieten met een doperwten-muntpuree zorgen voor een explosie aan smaken. Waarom probeer je hem niet een keertje uit en verras je tegen de tijd dat het kerst is ook je vrienden en familie met dit heerlijke gerecht! Lees snel verder.

Lees meer
Onze top 10 best gelezen recepten

Onze top 10 best gelezen recepten

Woehoe, wij bestaan deze maand tien jaar! Tijd om eens een trip down to memory lane te maken en te kijken welke recepten jullie het liefst maken. Deze best gelezen recepten staan misschien niet allemaal even lang op onze blog, maar zijn stuk voor stuk allemaal lekker. Lees jij mee? Misschien staat jouw favoriete recept er ook wel in!

Lees meer
Kimchi-pannenkoeken met komkommersalade

Kimchi-pannenkoeken met komkommersalade

We love kimchi! Gefermenteerd eten is erg goed voor jou en je darmen! Vezels en mineralen nemen toe door het fermentatieproces en bovendien wordt door dit proces probiotica gevormd. Onlangs maakten wij onze eigen kimchi recept. Een super leuk proces, maar wel erg tijdrovend. Wil je het sneller hebben? Dan kun je het tegenwoordig gewoon in de winkel kopen! Dit keer delen wij een recept voor kimchi-pannenkoeken uit onze eigen kookboek ‘De Vega Atlas’. Lees snel verder!

Lees meer
Indonesische gado gado met een twist

Indonesische gado gado met een twist

Heb jij trek in een gezonde en lekkere maaltijd vanavond? We got you! Indonesische gado gado is een van onze favoriete gerechten. Met lekker veel verse groenten en pindasaus, kan dit gerecht voor elk moment. Deze gado gado is licht, gezond en súper lekker! Uiteraard vinden wij het leuk om onze recepten te maken met een twist. Daarom voegen wij vandaag de Emping Salted van Go-Tan toe als topping! Een heerlijke crunchy notenchips, waardoor jij jouw kommetje echt niet meer kunt weerstaan! Benieuwd geworden? Lees snel verder.

Lees meer
3 manieren om aubergine te bereiden

3 manieren om aubergine te bereiden

Dit keer geen vergeten groenten, maar wel een groente waar wij ontzettend fan van zijn: aubergine! Deze paarse beauty is ontzettend veelzijdig en gebruiken wij dan ook het liefst in al onze recepten. Wist je bijvoorbeeld dat, ongeacht de bereidingswijze, deze bron van vezels zich perfect aanpast en smaken en kruiden goed kan opnemen? Vandaag laten we drie manieren zien om aubergine te bereiden. We gaan de aubergine wokken, grillen en maken aubergine tempura. Kijk jij mee?

Lees meer
Harissa aubergine ovenschotel

Harissa aubergine ovenschotel

Harissa is een geweldige smaakmaker, gemaakt van pepers, tomaten en kruiden. In dit ovengerecht komt de zoete en pittige smaak van de harissa perfect tot zijn recht, vooral wanneer het wordt gecombineerd met de verrukkelijke granaatappelpitjes, het zure van de citroen en het frisse van de peterselie! Dit heerlijke recept is afkomstig uit ons eigen e-book ‘Volwaardig Vegan’ en we kunnen je verzekeren dat het een volwaardige maaltijd is waarvan je gaat watertanden! Dus wacht niet langer en ontdek snel hoe je dit smaakvolle gerecht zelf kunt maken. Je zult er geen spijt van krijgen!

Lees meer
Zelfgemaakte granola met stukjes chocolade

Zelfgemaakte granola met stukjes chocolade

Ontbijten met chocolade? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Granola zelf maken is super makkelijk en leuk om te doen. Plus je weet exact wat erin gaat! Wij kiezen voor gepofte boekweit als graan, zodat deze granola glutenvrij is. En het is daarnaast ook nog eens plantaardig! Varieer lekker met verschillende toppings om je ontbijt elke dag een feestje te laten zijn. Wij kozen dit keer voor banaan, goji bessen en kokosyoghurt. Bak jij met ons mee?

Lees meer
Plaatpizza met gegrilde groenten en haverfraîche

Plaatpizza met gegrilde groenten en haverfraîche

Woensdag is bij ons pizzadag! En laten we eerlijk zijn er is geen betere gelegenheid om dit heerlijke recept te maken. Deze kleurrijke plaatpizza met gegrilde groenten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Daarnaast is het ook nog eens een perfecte manier om, op een leuke manier, extra veggies binnen te krijgen! Door gegrilde groenten uit potten en blikken te gebruiken, krijgt het een authentieke smaak die anders is als anders. En door de toevoeging van haverfraîche krijgt het ook nog de romige, frisse touch die het nodig heeft. Wij zouden deze pizza elke week wel kunnen eten! Maak jij deze plaatpizza met gegrilde groenten met ons mee?

Lees meer
Zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola

Zoete-aardappelpizza met vijgen en gorgonzola

Stiekem houden wij wel van comfort food en dan helemaal van pizza’s! Wij vinden dat je jezelf elke maand in ieder geval één keer moet trakteren op een zelfgemaakte pizza, want beter dan dat wordt het niet! Vandaag delen we dit recept voor een zoete-aardappelpizza uit ons eigen kookboek ‘Vegabijbel’. Een naslagwerk voor de doorgewinterde vegetariër of iemand die net start met een flexitarisch dieet. Duik jij met ons mee de keuken in?

Lees meer
Het best gelezen recept van De Hippe Vegetariër in het afgelopen decennium

Het best gelezen recept van De Hippe Vegetariër in het afgelopen decennium

Tussen al onze recepten op ons blog, allemaal stuk voor stuk het ontdekken waard zijn, zou je wellicht niet meteen verwachten dat juist dit ene recept als absolute favoriet uit de bus komt. Maar laat je verrassen, want dit simpele recept heeft jullie harten veroverd! We nemen je mee in dit onverwachte, best gelezen recept: ons eigen recept voor zelfgemaakte pindasaus, met slechts vier alledaagse ingrediënten.

Lees meer
Citrussalade met venkel en olijven

Citrussalade met venkel en olijven

Een salade geïnspireerd op het Italiaanse eiland: Sicilië. Hier groeien de sappige citrusvruchten, knapperige pistachenoten en zongerijpte olijven op elke hoek van de straat op het Italiaanse eiland. Ze weten op dit eiland deze ingrediënten perfect te combineren. Dit recept voor een citrussalade komt uit het kookboek ‘Saladebijbel’ en zal je zintuigen prikkelen en je laten wegdromen naar de betoverende Mediterrane sfeer. Nu het eind van de zomer in zicht komt moeten we nog lang nagenieten en dat doe je perfect met deze zomerse citrussalade! Probeer het snel zelf.

Lees meer
Cilbir – Turkse pittige eieren

Cilbir – Turkse pittige eieren

Voor alle foodlovers hebben we iets speciaals in petto: Cilbir. Dit recept komt uit de maaltijdbox van Ekomenu, maar vandaag mogen we het met jou delen. Deze Turkse pittige eieren zijn niet alleen als ontbijt, maar ook als lunch of diner een schot in de roos is. Stel je voor: romige yoghurt, een gepocheerd ei bedekt met een pittige boter en een snufje chilivlokken. En dat is nog niet alles – een verrukkelijke salade met courgette, rucola, dille, limoen en knapperige pitabroodjes maken dit gerecht compleet. Klaar om te dippen en te ontdekken? Let’s dive in!

Lees meer
Zomersalade met perzik en walnoten

Zomersalade met perzik en walnoten

De perziken zijn in het seizoen en de salades met gegrilde perziken vliegen je om de oren. Wij konden dan ook niet achter blijven en toen wij het kookboek ‘Lots of vega’ doorbladerden werden wij ontzettend blij toen we dit recept vonden. Deze salade met perzik en walnoten vult goed door de toevoeging van quinoa en Le Puy-linzen, maar is ook fris door de citroen. Je kunt een vleugje zoetheid vinden van de agavesiroop  en een knapperige textuur dankzij de walnoten en radijsjes. Kook jij mee?

Lees meer
Vegan roze koek

Vegan roze koek

Ben jij fan van bakken? Dan hebben we hebben iets speciaals voor je – dit verrukkelijke recept voor een vegan roze koek! En waarom vegan? Omdat het goed is voor ons, de dieren en de planeet! Dit recept komt uit het kookboek ‘Heel Holland bakt vegan’ van Enzo Pérès-Labourdett, winnaar van Heel Holland Bakt 2022. Met elke hap van deze roze koek geniet je niet alleen van een heerlijke traktatie, maar draag je ook bij aan een blije, groenere wereld. Dus duik mee de keuken in en leer hoe je deze koek vegan maakt!

Lees meer
Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel

Vlaamse frites met abdijstoof van jackfruit en wortel

We sluiten onze roadtrip af bij ons buren in België. Eén van de dingen die wij het liefst eten in België is absoluut Vlaamse friet. Maar heb jij weleens Vlaamse friet met abdijstoofvlees gegeten? Dit is eigenlijk een patatje stoof, maar dan gemaakt met bier! Wij zouden onszelf niet zijn als we niet een gerecht ontwikkelen wat iedereen van ons kan proeven. Daarom maakten wij deze vegan variant met jackfruit en wortel! Dat wordt smullen!Wij eindigen onze roadtrip lekker dicht bij huis. Eén van de dingen die wij het liefst eten in België is absoluut Vlaamse friet. Maar heb jij weleens Vlaamse friet met abdijstoofvlees gegeten? Spoiler van onze Hippe Flexitariërs: het is zó lekker! Wij willen dat iedereen dat kan proeven! Daarom maakten wij deze vegan variant met jackfruit van dit heerlijke frietje.

Lees meer
Bloemenkoekjes

Bloemenkoekjes

Bij ons op kantoor zijn we heuse koekjesliefhebbers! De koekjesdozen worden hier in een mum van tijd leeg gegeten! Maar we zijn vooral dol op versgebakken koekjes. En het wordt nóg leuker als we steeds nieuwe recepten kunnen uitproberen met verrassende smaken. Een bijzonder recept dat we graag met jullie willen delen, komt uit het kookboek ‘Zoet zonder suiker’: de bloemenkoekjes! Deze heerlijke koekjes worden gemaakt met lavendel. Hoewel dit misschien als een ongewoon ingrediënt klinkt, zul je aangenaam verrast zijn zodra je ze proeft. De verse bloemen geven de koekjes zelfs een feestelijke uitstraling. Ben je benieuwd geworden naar deze bloemige traktatie? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

Lees meer
Pasta Genovese met basilicum pesto

Pasta Genovese met basilicum pesto

Geniet van een heerlijke en eenvoudige vegetarische maaltijd met deze pasta Genovese met smaakvolle basilicumpesto. Dit gerecht komt uit de maaltijdbox van Ekomenu en combineert de rijke smaken van verse tomaten, volkoren penne en knapperige snijbonen. De toevoeging van aardappels zorgt voor een verrassende twist aan deze klassieke Italiaanse favoriet. Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen no time een smaakvolle maaltijd op tafel. Laten we snel aan de slag gaan met dit eenvoudige en voedzame recept voor Pasta Genovese met basilicumpesto!

Lees meer
Gekleurd pastadeeg

Gekleurd pastadeeg

Ontdek vandaag hoe je jouw eigen gekleurde pasta kunt maken op een leuke en creatieve manier! We delen graag een recept uit het kookboek ‘Vegan pasta’, waarin Brianna Claxton stap voor stap uitlegt hoe je dit maakt. Het is een super leuke manier om je gerechten visueel aantrekkelijker te maken. Er zijn verschillende ingrediënten die je hiervoor kunt gebruiken. Zelfs degenen die normaal gesproken geen fan zijn van bietjes, kunnen een bord vol paarsgekleurde pasta niet weerstaan! Wie wil dat nou niet proberen? Aarzel niet langer en ontdek snel het recept hieronder!

Lees meer
Clafoutis met blauwe bessen

Clafoutis met blauwe bessen

Wie zomer in Zuid-Frankrijk zegt, zegt clafoutis! Clafoutis is een simpel gebak en super geschikt als je op een warme dag iets redelijk gezonds wilt snacken zonder daar lang voor in de keuken te staan. Je bent zó snel klaar met de voorbereidingen, dat het lastigste is om je oven op tijd voor te verwarmen. Het mooie aan dit recept is, is dat het 100% plantaardig is, de clafoutis wordt namelijk met zijden tofu gemaakt. Dit recept komt uit het kookboek ‘Heel Holland bak Vegan’, waar nog veel meer lekkere recepten in staan om veganistische zoetigheden te maken. Vandaag delen wij dit clafoutis recept met jou om de heerlijke smaak van frankrijk te proeven. Lees snel verder om het recept te maken!

Lees meer