...

Onze top 10 best gelezen artikelen

door | 5 sep 2023 | De Hippe Vegetariër, Gezondheid, Rubriek

Print Friendly, PDF & Email

Wij vieren feest! We bestaan alweer 10 jaar, dus het wordt tijd voor een kleine throwback. Wat zijn nu de best gelezen artikelen van De Hippe Vegetariër? De ene natuurlijk al wat langer online dan de ander, maar wat lezen jullie nu het liefst? Van inhoudelijke artikelen over welke aardappelsoort je waarvoor gebruikt, tot informatie over belangrijke vitaminen, het staat er allemaal tussen. Ben jij benieuwd naar onze 10 best gelezen artikelen? Lees dan snel verder!

 

Jackfruit, wat is het?

Met stipt op nummer één staat het artikel over jackfruit. Een artikel uit 2020 dat je alles verteld over deze fantastische vrucht. Zo kom je erachter wat de oorsprong is van jackfruit en met welke structuur het vergeleken wordt. Maar ook worden er tips gegeven voor de bereiding van deze vrucht. Want hoe kan een vrucht nu goed dienen als vleesvervanger? Je leest het allemaal in dit artikel: Jackfruit, wat is het? Ben jij benieuwd naar recepten met jackfruit? Klik dan hier.

 

Granaatappel, wat maakt ‘m zo gezond?

De prachtige granaatappel! Wie kent ‘m niet? Maar hoe vaak heb je hem gegeten? In dit artikel neemt Isabel je volledig mee door alle gezondheidsvoordelen en dingen die jij nog niet wist over de granaatappel. Ze geeft je zelfs een tip om de pitjes uit het schil te krijgen. Zo voorkom jij volgende keer rode kleding en een rode keukenmuur. Klik snel op het artikel: 5 dingen die je nog niet wist over de granaatappel. Receptinspiratie nodig? Klik dan hier!

 

Waarom stinkt je plas na het eten van asperges?

Een artikel wat misschien gaat over een onderwerp waar we niet veel over praten, maar blijkbaar veel mensen zich afvragen. Op nummer drie het artikel over: Waarom stinkt je plas na het eten van asperges? Want ja, waarom doet dat het nu eigenlijk? Maar wist je ook al dat er mensen zijn die deze geur niet kennen. Waarom niet? Dat lees je in dit artikel! Wil jij graag meer experimenteren met asperges? Neem dan eens een kijkje tussen de recepten met asperges!

 

Havermout, haverzemelen of havergrutten

In de winkel kun je tegenwoordig allerlei haverproducten vinden. Van hele of gebroken haverkorrels tot havermout en haverzemelen. Wat is nou precies het verschil tussen deze haverproducten en welke is gezonder? De afgelopen jaren vonden jullie dit interessant genoeg, want dit artikel staat op nummer vier van deze top 10! Wij leggen je in het artikel: ‘Wat is gezonder: havermout, haverzemelen of havergrutten?‘ precies uit wat elke soort is en welke per categorie het beste scoort!

 

Vergeten groente: palmkool

Wij hebben al een hele tijd een ‘Vergeten groente‘ reeks op onze blog. Op nummer vijf in dit rijtje vinden we dan ook een van deze artikelen, namelijk: Vergeten groente: palmkool. Deze groente, ook wel bekend als cavolo nero, is afkomstig uit Toscane in het Middellandse Zeegebied. Het wordt tegenwoordig vooral veel gegeten in Italië en is een belangrijk ingrediënt van de minestrone. Weten wat je er nog meer mee kunt? Bekijk dan nog wat recepten.

Macadamia noten

We kennen noten in vele vormen en maten. Elk met andere gezondheidsvoordelen. Het meest benieuwd waren jullie naar de gezondheidsvoordelen van macadamia noten. In het artikel vertellen we waar macadamia noten vandaan komen, welke belangrijke voedingsstoffen erin zitten en natuurlijk sluiten we af met de lekkere macadamia combinaties!

 

Lesje aardappelen

Naast dat we veel noten kennen, hebben we in Nederland ook ontzettend veel verschillende soorten aardappelen. Als aardappelland vonden wij het tijd worden om een lesje aardappelrassen te geven aan jullie. Dit artikel is goed ontvangen en staat op plaats 7 in dit lijstje. We leggen niet alleen uit welke rassen er allemaal zijn, maar vertellen ook een stukje over de geschiedenis van de piepers. Helemaal geïnspireerd door dit artikel? Probeer dan eens van ons recepten met aardappel!

 

Honing, agavesiroop & esdoornsiroop

Nog een artikel waarin we de verschillen tussen soorten uitleggen, ditmaal in de siropen! Blijkbaar een favoriet soort onderwerp van jullie ;). In dit artikel leggen we uit: Honing, agavesiroop & esdoornsiroop: wat zijn de verschillen? Met tips voor in de supermarkt en een uitleg over smaak, door dit artikel word jij een ware siroop-expert!

 

Amarant: wat is het?

Misschien ben je amarant wel eens tegengekomen in de supermarkt. Zaden die lijken op graan, maar geen graan zijn. In steeds meer recepten zien wij dit ingrediënt terug, maar wat is het eigenlijk en wat kun je ermee doen? In het artikel: ‘Amarant: wat is het?‘ vertellen wij je er alles over.

 

Belangrijke vitamines en mineralen

Als mensen met een vegetarisch of veganistisch eetpatroon is het uiteraard belangrijk om te letten op bepaalde vitamines en mineralen. Maar aangezien het artikel ‘Belangrijke vitaminen en mineralen voor vegetariërs‘ op nummer 10 staat in dit lijstje nemen we aan dat wij hier niet veel meer over hoeven te vertellen. Wil je er toch iets dieper induiken? Neem dan eens hier een kijkje.

Heb jij nog een ander favoriet artikel van De Hippe Vegetariër? Laat het ons dan weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd.

 

Summary
Onze top 10 best gelezen artikelen
Article Name
Onze top 10 best gelezen artikelen
Description
We bestaan deze maand 10 jaar, dus het wordt tijd voor een kleine throwback. Wat zijn de best gelezen artikelen van De Hippe Vegetariër?
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt